Policisté se zaměřili na řidiče náklaďáků. Jeden neměl řidičák, navíc řídil pod vlivem
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřicko - V úterý 3. prosince proběhla v litoměřickém okrese dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu a nákladní přepravy. Dopravní policisté ve spolupráci s pracovníky Centra služeb pro silniční dopravu kontrolovali, zda řidiči nákladních vozidel dodržují všechny povinnosti, které jim ukládá platná legislativa, důraz pak byl kladen na kontrolu přetížení vozidel.

"Během dne bylo zastaveno a zkontrolováno 15 nákladních vozidel. V sedmi případech bylo zjištěno překročení hmotnosti přepravovaného nákladu, tři řidiči porušovali dodržování bezpečnostních přestávek a denní doby řízení a jeden z kontrolovaných řidičů dokonce nevlastnil řidičské oprávnění a navíc řídil pod vlivem omamných a psychotropních látek. Jednáním devíti dopravců a řidičů se bude dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru