Od pondělí platí pro všechny autobusové linky v Litoměřicích nové jízdní řády
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Od neděle 15. prosince začnou platit nové upravené jízdní řády městské autobusové dopravy v Litoměřicích, a to pro všechny čtyři linky. Při jejich zpracování bylo přihlédnuto k dosavadním zkušenostem s provozem, kterého se v Litoměřicích od července oficiálně chopila společnost Autobusy Karlovy Vary, a.s.

S ohledem na provozně technické možnosti dané uzavřenou 10letou smlouvou město ve spolupráci s dopravcem zohlednilo i celou řadu námětů a připomínek od občanů.

U všech čtyř linek dochází k vynechání některých spojů a souvisejícím úpravám časových poloh u jiných, což umožní spolehlivější dodržování jízdních řádů v dopravních špičkách a zajistí lepší návaznost na vlaková spojení. Toto bylo jedním ze zaslaných podnětů ze strany obyvatel. Na lince B například dojde ke změně u spoje 7, který nyní v 5.51 hodin naveze zaměstnance do nemocnice na 6. hodinu a spoj 5 zároveň lépe navazuje na vlaky přijíždějící v 5.26 a 5.30 hodin nebo stejně tak spoj 11 lépe navazuje na vlaky v 7.26 a 7.30 hodin.

Na lince C bude nově zavedeno žádané zajíždění na Mírové náměstí při zpáteční cestě (spoje 9 až 15). Linka A nově umožní vstřícnější přepravu pracovníků do obchodního centra a večer zpět, kdy na základě žádostí vznikne nová ranní obsluha do zaměstnání v čase 7.21 hodin a večerní spoj odveze pracovníky z centra po pracovní době ve 20.10 hodin. Na lince D došlo mj. např. k uspíšení některých spojů o 15 minut, díky čemuž bude výrazně časově vstřícnější přestup (5 minut) na linku A jedoucí k obchodnímu centru.

„Změny jsou dílčí, jedná se o částečnou úpravu vedoucí ke zlepšení autobusové dopravy, neovlivňující celkové fungování systému městské dopravy,“ ubezpečil Jan Jakub, vedoucí Odboru dopravy a silničního hospodářství Městského úřadu v Litoměřicích.

JÍZDNÍ ŘÁDY

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru