Ke kontejnerům vyhodil nábytek a spotřebiče. Díky všímavosti obyvatel se hříšníka podařilo vypátrat
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Za naprosto neohleduplné vůči svému okolí lze označit chování lidí, kteří zaneřádili kontejnerová stání odpadem, jenž sem rozhodně nepatří. Některé se podařilo vypátrat, a to díky všímavosti občanů.

Jako lavina se v uplynulých dnech šířila na Facebooku fotka z Pokratické ulice (naproti lékárně), kam kdosi navozil křesla, spotřebiče a další věci, které pohodil na trávník, nedaleko kontejnerového stání. A to i přesto, že uložení tohoto odpadu na nedalekém sběrném dvoře v Nerudově ulici je zdarma! Městský úřad nyní tuto situaci řeší.

Obdobná situace se opakovala o několik dní později, ale na jiném místě. „Obyvatelé byli všímaví a okamžitě odbor životního prostředí na nepřípustné chování upozornili. Pachatele se díky nim podařilo vypátrat. Za upozornění moc děkujeme. Zahájíme s ním řízení, jehož výsledkem bude pokuta výrazně vyšší, než by původce odpadu stál jeho odvoz na sběrný dvůr,“ uvedl vedoucí odboru životního prostředí MěÚ Pavel Gryndler.

Na konci roku 2019 byl městu navýšen poplatek za likvidaci velkoobjemného odpadu. Přesto je uložení velkoobjemového odpadu v Nerudově ulici pro obyvatele města bezplatné. „Děkujeme všem, kteří ho využívají,“ uvedl vedoucí Gryndler.

Vývoj však nasvědčuje tomu, že kapacita dvora v následujících letech nebude dostačující. „Již nyní proto hledáme místo, kde by mohl být postaven další sběrný dvůr,“ uvedl starosta Ladislav Chlupáč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru