Policisté na silnicích zastavili alarmující počet řidičů pod vlivem drog, někteří měli zákaz řízení
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřicko - V průběhu tohoto týdne policisté kontrolovali alarmující počet řidičů, kteří svým nezodpovědným chováním ohrožují nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu.

V Lovosicích kontrolovala hlídka dopravních policistů 53letou ženu, která řídila vozidlo, ačkoliv má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Nebyl to jediný prohřešek této řidičky, navíc měla pozitivní test na jiné návykové látky. Další jízda jí byla zakázána a na policejní služebně jí bylo následně sděleno podezření pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což jí hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Téměř shodný scénář měla i kontrola 22letého řidiče jedoucího v nočních hodinách centrem Lovosic. Policisté zjistili, že má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel a nejen to. Test na jiné návykové látky měl rovněž pozitivní!

Na Terezínsku byl také v nočních hodinách zastaven a kontrolován 40 letý řidič vozidla značky Škoda, který jevil známky požití alkoholu. Dechová zkouška vykazovala hodnoty 1,37 a 1,39 promile. I tomuto řidiči byla další jízda zakázána a na služebně mu bylo sděleno podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

"Poblíž obce Doksany byl zastaven a kontrolován 20letý řidič při řízení osobního vozidla značky Škoda, který měl platný zákaz řízení všech motorových vozidel a pozitivní test na jiné návykové látky. Dalším hříšníkem byla 21letá žena, která projížděla obcí Velemín. Policejní hlídka provedla u této řidičky test na jiné návykové látky, který byl pozitivní. Řidička již byla obviněna z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," dodává policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru