Řidičů pod vlivem alkoholu a drog přibývá. Policisté také zaznamenávají rostoucí nehodovost
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřicko - Požár haly lovosického podniku Glanzstoff se zhruba 40milionovou škodou byl v loňském roce z hlediska bezpečnosti nejvážnější událostí loňského roku. Konstatovali to členové Bezpečnostní rady města Litoměřice jako obce s rozšířenou působností.

Vyšetřování události, při které hořela hala podniku, ještě nebylo ukončeno. Zda šlo o nedbalost, nebo o technickou závadu tedy zůstává nejasné.

Litoměřicko v roce 2019 nezažilo povodeň, ani nemusel být vyhlášen krizový stav. Podle ředitelky litoměřického územního pracoviště Policie ČR Heleny Pšeničkové nedošlo k vraždě, ani nebyla zaznamenána série loupeží, které trápí například střední Čechy. Pozitivní je i to, že drobně poklesla trestná činnost. „Naopak co nás trápí, je rostoucí dopravní nehodovost, přičemž přibývá počet řidičů řídících pod vlivem nejen alkoholu, ale i drog,“ poukázala na neradostný trend Helena Pšeničková.

Bezpečnostní radu, kterou řídí starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč a členy jsou hlavně zástupci složek Integrovaného záchranného systému, navštívila jako zvláštní host epidemioložka Krajské hygienické stanice v Ústí nad Labem Ladislava Matějíčková. „Nadále platí, že v České republice nebylo zaznamenána nákaza koronavirem. Ve stínu dění souvisejícího s nákazou pocházející z Číny však zůstává informace, že nadále na Litoměřicku trvá stav chřipkové epidemie,“ konstatovala hygienička.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru