Na příjezdech do města přibyly zpomalovací značky. Jsou na těchto místech
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Již na třech příjezdech do města narazí řidiči na světelné zpomalovací značky upozorňující na dodržování padesátikilometrové rychlosti. Nově byly nainstalovány u Kovobelu na příjezdu od Terezína a u hřbitova na příjezdu od mostu generála Chábery.

„Policisté jsou s jejich umístěním spokojeni. Řidiči na ně v hojné míře reagují, čímž splňují svůj účel,“ sdělil Václav Blecha, investiční technik technických služeb.

První značka tohoto typu je již téměř rok umístěna na příjezdu od Trnovan poblíž Zahrady Čech. V minulých dnech prošla úpravou. „Byla doplněna o samodobíjecí fotovoltaický panel. Nyní tak má kombinovaný zdroj pro napájení. Přes den ji dobíjí panel a v noci veřejné osvětlení,“ vysvětlil Václav Blecha. „Silnější baterii zde bylo nutné umístit z důvodu velkého provozu, kdy docházelo k častému vybíjení baterie původní,“ uzavřel technik.

Město si od těchto značek slibuje zvýšení bezpečnosti obyvatel.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru