Podřipská nemocnice má nového vlastníka, vrací se k běžnému režimu
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Podřipská nemocnice se po ně­kolika týdnech omezení kvůli epidemii COVID-19 vrací ke stan­dardnímu režimu a poskytování celého rozsahu své zdravotní péče. Na prvním místě stále zůstává zdraví a bezpečnost pacientů a zaměstnanců.

S ohledem na zamezení šíření nákazy tak sice jsou povoleny i návštěvy, ale nadále zůstávají v platnosti zpřís­něná hygienická opatření. Do plného provozu se vrací ambulance i lůžková oddělení. Zahájeno bylo rovněž prová­dění plánovaných operací, na které je možné se opět objednávat.

Od posledního květnového týdne tak již nemocnice není omezena pouze na akutní lékařské zákroky, ale poskytuje i preventivní péči a plánovaná vyšetření. Právě prevence mohla být v minulých týdnech pacienty kvůli hrozbě nákazy mnohdy odkládána. Přitom jde o jeden z nejdůležitějších bodů při předcházení potenciálním závažným zdravotním ri­zikům, zejména pak u onkologických pacientů.

„Rád bych poděkoval všem pacien­tům a široké veřejnosti za trpělivost a ukázněnost v době omezeného pro­vozu nemocnice. Většinově respekto­vali, že mají do nemocnice chodit pouze s akutními problémy. U neakutních zdravotních problémů mohlo v čase dojít ke zhoršení zdravotního stavu. U těchto pacientů doporučuji objednat se na vyšetření co nejdříve,“ řekl ředitel nemocnice Mgr. David Soukup.

V průběhu nouzového stavu Podřip­skou nemocnici převzala zdravotnická skupina Penta Hospitals CZ, vlast­nící nebo provozující čtyři nemocnice akutní péče, dvě nemocnice následné péče a osm zařízení pobytových soci­álních služeb Alzheimer Home. Dále jí také patří síť ambulantních zařízení. Smlouvu o převzetí celého vlastnic­kého podílu roudnické nemocnice od Ing. Jakuba Zavorala schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

„Máme velkou radost, že se Podři­pská nemocnice stává součástí sku­piny Penta Hospitals CZ a můžeme začít rozvíjet její velký nadregionální potenciál. Máme za sebou první týdny společného fungování, potkávání se s novými kolegy a máme z toho dobrý pocit. Naším dlouhodobým záměrem je nemocnici rozvíjet a poskytovat pacien­tům kvalitní péči. Abychom mohli dělat rozvoj, musíme mít kvalitní a erudované zaměstnance. Péče o zaměstnance je pro nás priorita ve všech našich zdra­votnických zařízeních,“ sdělila generální ředitelka Penta Hospitals CZ Mgr. Bar­bora Vaculíková, MBA, která se krátce po převzetí zařízení na radnici osobně setkala i s vedením města Roudnice nad Labem.

„Podřipská nemocnice je soukro­mou společností, proto do rozhodování jejích vlastníků město Roudnice nad Labem samozřejmě nijak nezasahuje. Jedná se však o velmi důležitou sou­část občanské vybavenosti města. Za­chování a rozvoj místní zdravotní péče je dlouhodobě jednou z našich priorit. Proto dění okolo ní s velkým zájmem sledujeme. Z osobního setkání s gene­rální ředitelkou Vaculíkovou si odnáším přesvědčení, že Penta Hospitals nejen zachová, ale i rozšíří a zkvalitní péči o pacienty a se službami roudnické ne­mocnice budeme i nadále spokojeni,“ řekl starosta Ing. František Padělek.

Od května tak nový vlastník začle­ňuje roudnické zařízení do stávající sítě nemocnic. „Integrace umožní využít celou řadu pozitivních věcí. Příkladem může být propracovaný systém vzdělá­vání pro zaměstnance, společný nákup zdravotnického materiálu a tím možná dosažená finanční úspora nebo nasta­vení standardních procesů v oblasti zvyšování kvality poskytované péče. Právě kvalita péče je jednou z klíčových oblastí, které se skupina Penta Hospi­tals CZ koncepčně věnuje,“ vysvětlila ře­ditelka marketingu a komunikace Penta Hospitals CZ Lenka Holá.

Vedení společnosti Penta Hospi­tals CZ aktuálně provádí analýzu stavu a provozu nemocnice, ze které následně připraví akční plán rozvoje. „Již nyní mů­žeme říct, že do konce letošního roku budeme investovat do nemocnice de­sítky milionu korun na obnovu přístro­jového a dalšího vybavení. Asi největší položkou bude nový rentgen,“ dodala Mgr. Barbora Vaculíková, MBA.

Jednatelem Podřipské nemocnice bude i nadále zdravotnický manažer Mgr. David Soukup, kterého do funkce uvedl předchozí vlastník loni na podzim. Nemocnici se po odchodu předchozího vedení podle něj podařilo rychle perso­nálně stabilizovat. Má nového primáře chirurgie a interny, novou primářku na oddělení ARO a nového zástupce primářky gynekologie. Nastoupila také nová hlavní sestra a personální ředi­tel. Po odeznění epidemie je nemoc­nice připravena i na potřebné kroky ke svému rozvoji.

„Největší devizou roudnické nemoc­nice jsou zkušení zaměstnanci a kva­lita poskytované péče. A to je dnes to nejcennější, co lze mít a na čem se dá stavět. Na konci loňského roku došlo k několika personálním změnám a ne­bylo to lehké období. Události posled­ních měsíců ale ukázaly, že se nám podařilo vybudovat nový skvělý tým. Všem moc děkuji,“ dodal Mgr. David Soukup.

Podřipská nemocnice s poliklinikou provozuje oddělení ambulantní a lůž­kové chirurgie, internu, gynekologicko‑porodnické oddělení a dětské oddělení, následnou péči, pohotovost a více než desítku specializovaných ambulancí. Nemocnice zajišťuje péči nejen pro region Roudnice nad Labem a okolí, ale některá oddělení, například moderní porodnice, mají význam i pro pražskou aglomeraci.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru