V nemocnici demontovali angiografickou linku, pracoviště projde proměnou
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Demontáž angiografické linky byla zahájena poslední červnový den v litoměřické nemocnici. Jde o první fázi projektu, v rámci kterého bude angiografické pracoviště modernizováno a vybaveno zcela novým přístrojem.

Na demontáž přístroje naváží související stavební úpravy prostor, které budou zahrnovat výměnu oken, úpravu podlahy, renovaci dveří a nové nátěry. „Větší změny proběhnou na vzduchotechnice, kdy dojde k výměně vzduchotechnických jednotek společných pro toto pracoviště a kardiovaskulární JIP,“ uvedl podrobnosti Miroslav Janošík, vedoucí oddělení rozvoje, zdravotnické techniky a veřejných zakázek a dodal, že stavební práce budou probíhat zhruba tři týdny a v předposledním červencovém týdnu na ně naváže dodávka a instalace samotného přístroje, jehož dodavatelem je firma Siemens, vítěz veřejné zakázky. Do poloviny srpna pak bude probíhat dokončení stavebních prací, zprovoznění přístroje, školení personálu a zkušební provoz. Úplné ukončení projektu předáním do plného provozu se předpokládá v polovině srpna.

„Celková hodnota projektu přesahuje 13 miliónů korun, z čehož 11 miliónů jsou náklady na pořízení angiografické linky a zbytek na související stavební úpravy prostor. Tyto prostředky nemocnice investuje z vlastních zdrojů,“ uvedl Radek Lončák, předseda představenstva litoměřické nemocnice, a doplnil, že po instalaci nové angiografické linky bude dosaženo dlouhodobého cíle nemocnice, a to kompletní modernizace a digitalizace oddělení radiologie a zobrazovacích metod.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru