Přes šedesát obcí uspělo letos v Programu obnovy venkova
Situace před a po díky podpoře kraje. Foto: Ústecký kraj
Litoměřice

Ústecký kraj - Zastupitelé Ústeckého kraje rozdělili dotace z Programu obnovy venkova pro letošní rok v celkové výši 16,2 milionu korun. Uspělo 66 žádostí z 220 podaných. Díky programu se letos opraví několik kulturních domů nebo kabiny na fotbalových hřištích, pořídí se veřejná osvětlení v řadě obcí. Oblíbená soutěž Vesnice roku, která je také hrazena z tohoto programu, byla letos roce zrušená.

„V letošním roce jsme kvůli nezbytným úsporám museli bohužel program skoro o polovinu snížit, přesto se podařilo rozdělit více než 16 milionů a 66 obcí může realizovat své projekty. Program obnovy venkova patří k nejoblíbenějším dotačním titulům, má jasná pravidla a obce vědí, na co a jaké prostředky mohou očekávat. Věřím, že v dalších letech se podaří částku v programu opět navýšit,“ řekl náměstek pro regionální rozvoj Zdeněk Matouš.

Cílem Programu obnovy venkova je podpořit organizační a ekonomické podmínky, aby se obyvatelé venkova a samosprávy vlastními silami snažili o harmonický rozvoj zdravého životního prostředí na venkově, udržování přírodních a kulturních hodnot venkovské krajiny a rozvoj ekologicky nezávadného hospodářství.

První oblast podpory jer zaměřená na obnovu a rozvoj venkovské zástavby. Cílem této oblasti podpory je zlepšení vzhledu obcí, zvýšení technické úrovně veřejných budov a obnova památek.

Oblast podpory 2 řeší chodníky a místní komunikace. Cílem je zlepšení stavu dopravních komunikací všeho druhu a zvýšení bezpečnosti provozu na nich.

Třetí oblast podpory je určená ke zlepšení životního prostředí, revitalizaci a ochrany krajiny.

Cílem čtvrté oblasti podpory je administrace projektových žádostí pro SFŽP v obcích do 1000 obyvatel.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru