Výzva pomohla. Ústecké nemocnici se podařilo stabilizovat zásoby kriticky nedostatkové krevní skupiny
Ilustrační snímek. Foto: KZ, a. s./Petr Sochůrek
Litoměřice

Ústecký kraj - Transfuzní oddělení Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnici v Ústí nad Labem, o. z., děkuje všem dobrovolným dárcům krve s univerzální skupinou 0 negativní, kteří přišli na základě výzvy v uplynulých dnech darovat nejcennější tekutinu potřebnou k léčbě. Z

dravotnické pracoviště zásobující krví několik nemocnic v Ústeckém kraji – Rumburk, Děčín, Ústí nad Labem Teplice, Litoměřice, Roudnice nad Labem – na konci měsíce disponovalo kvůli zvýšené spotřebě nedostatkem krve univerzální krevní skupiny 0 negativní.

„Rádi bychom poděkovali všem dárcům za to, že v minulých dnech na základě naší výzvy přišli darovat krev kriticky nedostatkové univerzální krevní skupiny 0 negativní. Zásoby koncentrátů červených krvinek této krevní skupiny se tak alespoň prozatím podařilo stabilizovat. Děkujeme samozřejmě i dárcům ostatních krevních skupin za jejich ochotu přijít na odběr krve, neboť její potřeba pro krvácející či chudokrevné pacienty neutuchá,“ uvedl MUDr. Jiří Masopust, primář Transfuzního oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.

Dárce krve všech krevních skupin se mohou i nadále hlásit každý všední den na Transfuzním oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., budova „C“, 2. nadzemní podlaží, Sociální péče 3316/12A, 401 13 Ústí nad Labem, telefonní kontakt +420 477 113 468 nebo +420 477 113 437. Všechny potřebné informace o darování krve jsou zveřejněny na www.kzcr.eu.

Transfuzní oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., skladuje a vydává transfuzní přípravky pro velkou spádovou oblast, dodává plazmu k průmyslovému zpracování na krevní deriváty (hlavně pro výrobu albuminu, imunoglobulinů, koncentrátů faktoru VIII a antitrombinu III), provádí imunohematologická vyšetření příjemců transfuzních přípravků a testy slučitelnosti krve příjemců s transfuzními přípravky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru