Děti zaplnily litoměřické dopravní hřiště. Co všechno je tu strážníci naučili?
Foto: Radim Tuček. Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Pracovníci záchranné služby, městské policie, hasičů nebo Českého červeného kříže na svých stanovištích seznamovali děti s rizikovými situacemi, se kterými se ve svém životě mohou potkat. Zároveň se učily, jak v těchto situacích reagovat.

V polovině září totiž na dopravním hřišti v Jiráskových sadech proběhla akce Bezpečně do školy pro všechny nově nastoupivší prvňáky z litoměřických základních škol. Prohlídka hasičského vozu, praktické vysvětlení funkcí světel semaforu na přechodu pro chodce nebo seznámení s figurínou, na které se cvičí záchrana života, doplnily aktivity pro žáky prvních tříd.

„Kromě složek integrovaného záchranného systému vytvořily stanoviště pro malé účastníky i studentky Střední školy pedagogické, hotelnictví a služeb, Adélčin dvoreček nebo nezisková organizace Černí koně,“ uvedl Jan Vochomůrka z komunitního plánování městského úřadu.

Akce se koná každoročně v rámci celorepublikové kampaně Národní den bez úrazu a je organizovaná pracovníky komunitního plánování Odboru sociálních věci a zdravotnictví Městského úřadu Litoměřice ve spolupráci s DDM Rozmarýn.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru