Ústecký kraj - Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje jako věcně a místně příslušný orgán ochrany veřejného zdraví informuje, že v období od začátku vyšetřování do úterý 29. září 2020 bylo pracovníky hygieny indikováno k testování na možnou nákazu koronavirem celkem 21 040 osob.

K úternímu dni k 15. hodině bylo v Ústeckém kraji pozitivně testováno na nový koronavirus 2 806 osob, z toho 1274 osob je již uzdraveno a 25 osob zemřelo (13 x LTM, 5 x MO, 3 x LN, 1x CV, 1x TP, 1x UL, 1x DC). Za posledních 24 hodin bylo v Ústeckém kraji hlášeno 70 nových případů onemocnění covid-19, 83 osob se vyléčilo, 1 osoba s covidem zemřela.

Nové případy se objevily ve všech okresech v kraji, konkrétně na Ústecku (18), Děčínsku (7), Chomutovsku (23), Mostecku (2), Litoměřicku (13), Lounsku (5) a Teplicku (2). Stále jsou hlášené nové případy onemocnění ze školských zařízení na území celého kraje, většinou se ale jedná o jednotlivé případy.

V okrese Chomutov je uzavřený druhý stupeň v 7. ZŠ Hornická Chomutov a stále přibývají nové případy onemocnění v souvislosti s tímto výskytem. Pokračuje výskyt onemocnění u pacientů a zaměstnanců jedné stanice v Psychiatrické léčebně Petrohrad v okrese Louny.

V okrese Děčín je v izolačním režimu jedna stanice nemocnice Varnsdorf, kde onemocnělo 18 pacientů a 6 zdravotníků. V okrese Most je aktuálně řešen výskyt covid-19 mezi hráči hokeje i členy realizačního týmu v HC Verva Litvínov (A tým a juniorský tým).

Z okresu Litoměřice je hlášen výskyt onemocnění ve sportovním klubu (basketbal). V okrese Děčín a Litoměřice byla zaznamenána řada onemocnění osob (často seniorů) po návratu z autobusových zájezdů po naší republice (zájezd na Šumavu, do vinných sklípků na Moravu apod.).

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru