Krajská zdravotní děkuje všem, kteří podali pomocnou ruku. Na výzvu zareagovalo více než 1300 lidí
Ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj - Vedení společnosti Krajská zdravotní, a. s., děkuje všem, kteří nabídli personální výpomoc pro nemocnice v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a Chomutově. Do dnešního dne na výzvu zareagovalo více než 1300 lidí.

„Všichni zaměstnanci naší společnosti dělají maximum pro zajištění nepřetržitého poskytování zdravotní péče a zajištění činností související s mimořádnou situací při výskytu onemocnění COVID-19 způsobené koronavirem SARS-CoV-2. Zdravotnictví v České republice ale trpí nedostatkem personálu dlouhodobě, proto jsme velmi vděční všem, kteří se v době současné pandemie rozhodli pomoci, vážíme si toho,“ uvedl předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s., Ing. Jiří Novák.

Krajská zdravotní, a. s., se na veřejnost s prosbou o pomoc obrátila ve středu 14. října. „Potřebovali bychom zaměstnat několik desítek lidí. Nejvíce potřebujeme zdravotníky. Ti, kteří nastoupí na hlavní pracovní poměr, na částečný pracovní úvazek či na dohody o provedení práce nebo dohody o pracovní činnosti dostanou řádně zaplaceno. Dobrovolníci, kteří nastoupí v rámci dobrovolnického programu, budou působit v rámci pravidel tohoto programu,“ doplnil generální ředitel společnosti, Ing. Petr Fiala.

Se zdravotnickým vzděláním se v rámci výzvy dosud přihlásilo do pěti našich nemocnic v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a Chomutově 314 zájemců. V nezdravotnických profesích nabídlo pomoc 1018 zájemců.

„Výzva směřuje především ke kvalifikovanému zdravotnickému personálu, který nyní pracuje mimo zdravotnictví. Dále k bývalým kolegům, kteří odešli mimo naši společnost, případně do důchodu. Zástupce nezdravotnických profesí rádi začleníme do našich obslužných provozů, ať jsou to stravovací provozy, prádelna, úklid, údržba a podobně. Uchazeče, kteří na výzvu zareagovali, postupně kontaktujeme a domlouváme se s nimi na konkrétních možnostech spolupráce,“ dodala náměstkyně pro řízení lidských zdrojů Krajské zdravotní, a. s., Ing. Mgr. Bc. Vlasta Kašparová.

„Zájemce uvítáme v našich nemocnicích i nadále. Ty, kteří jsou ochotni nabídnout pomoc ve svém volném čase, zařadíme do činností, jež odpovídají jejich kvalifikaci a znalostem. Všichni budou náležitě proškoleni a vybaveni ochrannými pomůckami. Možnost pomoci má každý. Zájemci o pomoc se mohou hlásit prostřednictvím tohoto formuláře: https://www.kzcr.eu/covid-pomoc/.“ uvedla společnost Krajská zdravotní.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru