Kapacita lůžek intenzivní péče se blíží ke svému maximu. Končí na nich stále mladší pacienti
Ilustrační foto: Nemocnice Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Litoměřická nemocnice není žádnou výjimkou ve srovnání s ostatními lůžkovými zdravotnickými zařízeními. I ona se v současné době blíží stavu maximální obsazenosti lůžek intenzivní péče. A leží na nich stále mladší pacienti s vážným průběhem onemocnění Covid-19.

“V tuto chvíli jsou lůžka intenzivní péče zaplněna zhruba na 95 procent,“ informoval včera předseda představenstva Nemocnice Litoměřice, a.s., Radek Lončák. Díky dobré spolupráci nemocnic v rámci Ústeckého kraje a velkému nasazení zdravotního personálu se ale podle jeho slov nadále daří poskytovat péči všem, kdo ji potřebují.

„Je tomu tak i přesto, že se potýkáme s nedostatkem kvalifikovaného zdravotnického personálu. V tuto chvíli nám chybí zhruba pět desítek pracovníků. Na rozdíl od loňského jara zůstaly v provozu i ambulance, ačkoliv jejich personál z části využíváme i pro práci v boji s covidem,“ uvedl Radek Lončák.

Všichni zdravotničtí pracovníci nemocnice, kteří jsou v přímém kontaktu s covidovými pacienty a u kterých se nevyskytla jakákoliv kontraindikace, včetně odmítnutí, již byli očkováni minimálně první dávkou vakcíny. Postupně přicházejí na řadu další. Litoměřická nemocnice však neočkuje pouze své zaměstnance. V provozu je jak testovací středisko na Covid-19 (PCR a antigenní testy), tak i očkovací centrum, kde se tento týden začali v hojné míře testovat i lidé pracující ve školství. Reigstrační formulář najdete na https://www.nemocnice-lt.cz/pacient/ockovani-proti-covid-19/

"Všichni dělají maximum. Každému patří velké poděkování. Veřejnost v této souvislosti prosím, aby každý z nás dodržoval stanovená opatření. V tuto chvíli není čas na sáhodlouhé rozbory a diskuse. Česká republika má velké problémy. Nemocnice se dostávají nebo již jsou na hranicích svých kapacit a na lůžkách intenzivní péče leží stále mladší lidé. Je třeba se chovat ohleduplně, vzájemně se podporovat a pomáhat si. Jen tak vše překonáme. Jde o naše zdraví a životy,“ vyzývá veřejnost Ladislav Chlupáč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru