Na Česko se ženou dvě bouře, první přinese přívaly sněhu a silný vítr
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřicko - Přelom listopadu a prosince bude v Česku docela divoký. Postará se o to dvojice bouří, respektive tlakových níží, kterým na Svobodné univerzitě v Berlíně přiřkli jména Christian a Daniel. První přijde Christian a bude agresivnější než Daniel. Přinese s sebou nejen vydatné srážky, přesněji řečeno sněžení, ale též bouřlivý vítr, který bude v nárazech dosahovat rychlosti až přes 80 km/h.

Metaverzum, s tímto výrazem už jste se pravděpodobně setkali. Islandverzum, i na tento výraz jste možná narazili. Pokud ano, asi dáte za pravdu, že Islandverzum má mnohem lepší a věrohodnější CGI, nemluvě o tom, že servery, na kterých běží, jen tak nespadnou. V této chvíli by bylo vhodné poukázat na dovednosti těch, kdo vytvořili a pořád vytvářejí Ústeckýverzum. Obsahuje vše: Postapokalyptické čtvrti (viz. Mostecko), luxusní vilové čtvrti, minipouště (např. lom Československé armády), minimoře (např. Mostecké jezero), nížiny (v Hřensku je nejnižší bod celého Českoverza), hory, sopky (jejich engine čeká update, aby nebyly tak nudné), nyní i zimní farmářské trhy (které výhledově ohrožují hackeři z Prahaverza, uvidíme, zdali prolomí firewall)... Sektu z Kovidverza zřejmě jen tak nic nezastaví, ale kdoví, třeba se stane nějaký zázrak. Přinejmenším s jedním zázrakem však v dohledné době počítat nemůžeme, a sice s tím počasovým. Pravá zimní atmosféra nenastane a tam, kde nastala o víkendu, brzy skončí.

Tož trochu odlehčení v dnešní prazvláštní a těžké době máme za sebou a teď zpět do reality*:

30. listopadu: Velká oblačnost, už od rána se srážkami. Ty budou zpočátku ve všech polohách sněhové, později v nížinách i smíšené, případně jen dešťové. V Krušných horách do půlnoci spadne až 25 mm srážek ve formě sněhu, čili máte-li rádi sníh, hurá do hor. Ale pozor, k přívalům sněhu se nahoře na horách přidají nárazy větru o rychlosti až přes 80 km/h. Dole, zvláště v zákrytu hor, budou samozřejmě povětrnostní podmínky o něco lepší. O něco. Nejvyšší odpolední teploty okolo 0 až 4 °C.

1. prosince: Prakticky po celý den oblačno až zataženo (ve večerních hodinách se možná v oblasti mezi Mostem a Šluknovem trošičku vyčasí) a v noci a ráno ještě sněhánky, ale současně i dešťánky (no to je tedy slovo...), a to i ve vyšších nadmořských výškách, neboť v hladině 850 hPa (ve výšce asi 1 500 m n. m.) se oteplí. Nejvyšší odpolední teploty okolo 2 až 6 °C, nejnižší ranní teploty kolem 4 až 0 °C. A protože se k českým hranicím přiblíží střed tlakové níže Daniel, zejména na horách počítejte se silnějším větrem, byť už ne tak moc silným jako v úterý.

2. prosince: Vítr se zcela utiší. To je dozajista dobrá zpráva. A že těch je v poslední době jako šafránu, co? I mraků ubude, přestože jich stále bude hodně. Převládat bude polojasno až oblačno a sem tam se objeví přeháňka. Nahoře sněhová, s klesající nadmořskou výškou i smíšená, případně dešťová. To je tak, když jsou teploty „chujové“ (na prd). Nejvyšší odpolední teploty okolo 0 až 4 °C, nejnižší ranní teploty kolem 3 až -1 °C.

*Co je vlastně realita? Co když vše, co vidíme, je jen brilantně zpracovaný deepfake?

Ať už v sobě máte mikročip, nebo ne, mějte pěkný, byť počasově ne úplně vydařený první adventní týden. A hlavně: Slunce v duši!

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru