Mraků dosyta, k tomu déšť i sníh. Začátek dubna mnohým radost neudělá
Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Ústecký kraj - Potlesk pro kadaňské Tušimice – ve čtvrtek odpoledne byly nejteplejším, respektive třetím nejteplejším místem v České republice. V 16 hodin, spolu se středočeskými Dobřichovicemi, hlásily 14,0 °C a o 60 minut později byly ověnčeny bronzem, protože hlásily 14,4 °C. A ještě, drazí kamarádi a přátelé, lidi dobré vůle (že by tu někdo byl fanouškem pana flákance?), pojďme zatleskat Žatci, který v 18 hodin hlásil 15,7 °C, čímž si vysloužil zlato (druhou nejteplejší stanicí ČHMÚ byla ta v Tušimicích s 15,3 °C a třetí ta ve středočeské Tuhani s 15,2 °C). Pravdu nakonec měla i poslední předpověď, která na čtvrtek slibovala 12 až 16 °C. Sláva jejímu autorovi, který zaznamenal úspěch (konečně mu to jednou vyšlo...). Dopoledne se v severozápadních Čechách rozpršelo a k večeru ze Saska dorazila vskutku fotogenická přeháňka (linie), nicméně dohromady napršelo „pouze" mezi 5 až 9 litry vody na metr čtvereční. Toužíte-li po sluníčku, budete si muset počkat. Přinejmenším nadcházející víkend v tomto ohledu dosti zklame. Tak jako nejeden pan politik. Parlament je však sklad žita pro prasata, takže co chtít.

Pojďme se raději podívat na nejbližší počasí:

31. března: Do 15:00 SELČ, plus minus hoďka, oblačno až zataženo a k obědu dorazí déšť (nenápadné okopírování čtvrtečního scénáře). Potom proměnlivá oblačnost a přeháňky. Nejvyšší odpolední teploty okolo 9 až 13 °C, možná až 14 °C, nejnižší ranní teploty kolem 8 až 4 °C.

1. dubna: Převážně oblačno až zataženo, jen krátce po obědě snad až polojasno, a rozhodně se někde ukáže přeháňka (sledujte radary, alespoň na tohle jsou ty internety dobrý), ve večerních hodinách od severozápadu zřejmě také deštík. Nejvyšší odpolední teploty okolo 8 až 12 °C, nejnižší ranní teploty zase kolem 8 až 4 °C.

2. dubna: Víceméně celý den oblačno až zataženo, hlavně zpočátku, jinými slovy v noci a ráno, nepřekvapí dešťové kapky, které se ale postupně změní na sněhové vločky. Nejdříve samozřejmě na horách, později i v nižších nadmořských výškách. Teploty půjdou dolů: uprostřed noci okolo 8 až 4 °C, nad ránem okolo 5 až 1 °C, přes den maximálně okolo 4 až 0 °C a (pozdě) večer okolo 2 až -2 °C. Kdyby tedy třeba před půlnocí dorazily intenzivní srážky, i v nížinách by hustě sněžilo. Ale to je jen kdyby a na to počasí nehraje.

3. dubna: V ranním a pak v (pod)večerním čase cca polojasno, mezitím samej mrak. Srážek navzdory tomu pramálo, přesněji žádné. Nejvyšší odpolední teploty okolo 2 až 6 °C, nejnižší ranní teploty kolem -1 až -5 °C. Aneb duben, ještě tam budem!

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru