Litoměřická nemocnice má za sebou první měsíc fungování jako akciová společnost
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Již měsíc je poskytovatelem zdravotních služeb v litoměřické nemocnici akciová společnost Nemocnice Litoměřice, a.s. Ta se začátkem října nahradila původního poskytovatele, kterým byla až do konce září 2017 příspěvková organizace Městská nemocnice v Litoměřicích.

„Přechod, který byl pouze administrativní povahy, se nám podařilo zvládnout bez větších problémů. Ty, které vznikaly v přímém procesu převodu, se nám dařilo operativně zvládat. Jsem za to rád, protože přípravy na tento krok byly velmi náročné a trvaly několik měsíců. Během nich probíhala jednání s partnery, především zdravotními pojišťovnami, museli jsme od ústeckého krajského úřadu získat registraci k poskytování zdravotních služeb nově založenou společností, přenastavit informační systémy, učinit inventury stavu k 30. září a spoustu dalších kroků. Třeba jen nových razítek jsme museli nechat udělat více než 250 kusů,“ zmínil několik faktů Radek Lončák, předseda představenstva akciové společnosti a dodal: „Uvnitř nemocnice jsme museli napnout všechny síly, aby byl přerod v akciovou společnost bezproblémový. Velmi rád bych touto cestou všem, kteří se na tom podíleli, poděkoval,“ neskrýval radost Lončák.

Změna poskytovatele zdravotních služeb podle vedení nemocnice v žádném případě nebude znamenat změny pro pacienty a ani pro zaměstnance nemocnice. „Chápu, že převod nemocnice na jinou právní formu může u někoho vyvolávat obavy, ale opravdu se nic měnit nebude. Zachována je jak shodná struktura poskytovaných služeb, což bylo ostatně podmínkou rady města hned od začátku, tak i všechny pracovněprávní vztahy a benefity pro zaměstnance,“ ujistil Radek Lončák závěrem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru