Celníci odhalili v kontejneru z Číny padělky za milion, na Slovensko už nedojede
Foto: Celní úřad pro Ústecký kraj
Litoměřice

Ústecký kraj - Více než šest a půl tisíce kusů padělků či napodobenin dětského zboží objevili v uplynulých dnech ústečtí celníci při důkladné kontrole kontejneru z Číny.

V útrobách kontejneru celníci nalezli mezi 40 položkami různého zboží i 4 080 kusů dětských her tzv. speciálních odpalovačů kotoučků, 1.824 kusů papírových deskových pořadačů a 659 kusů látkových tašek, u kterých vzniklo důvodné podezření z porušení práv majitelů ochranných známek.

Hodnota zajištěného zboží, vyčíslená v ceně originálních výrobků, byla stanovena na 1 259 477 korun. Příjemcem zboží byla firma sídlící na Slovensku, tam už ale padělky nedorazí.

3006kontejner

Foto: Celní úřad pro Ústecký kraj

„Celníci oslovili zástupce majitelů dotčených ochranných známek a sdělili jim svá podezření, že by se mohlo jednat o neoriginální výrobky. Ti jejich názor potvrdili. Zajištěné zboží zůstává pod celním dohledem do doby, než bude zničeno,“ uvedl Jiří Nejedlý, tiskový mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj.

„Padělané zboží nezpůsobuje škodu jen majitelům práv duševního vlastnictví. Vzhledem k jeho mnohdy nízké kvalitě je ohroženo také zdraví uživatelů, a to zejména v případě dětských hraček. Ochrana trhu před takovým zbožím je jednou z priorit české celní správy,“ dodal Jiří Nejedlý.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru