OBRAZEM: Na Národním hřbitově v Terezíně se uskutečnila tryzna
Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka se zúčastnil Terezínské tryzny, 21. května 2017. Foto: vlada.cz
Litoměřice

Terezín - Stovky českých lidí i lidí z ciziny přišly uctít památku obětí druhé světové války na Národní hřbitov v Terezíně. V neděli 21. května se zde konala tradiční Terezínská tryzna, kterou i letos připravil Památník Terezín ve spolupráci s Ústředním výborem Českého svazu bojovníků za svobodu, Terezínskou iniciativou, Ústeckým krajem, městem Terezín a Federací židovských obcí v ČR.

Za Ústecký kraj položili věnec radní pro kulturu Památkovou péči Jitka Sachetová a zástupce ředitele krajského úřadu Jaroslav Pikal. Pozvání přijali i přeživší vězni koncentračních táborů. Po projevu ředitele Památníku Terezín Jana Munka, promluvil k přítomným předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka.

Foto

01
Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka na Terezínské tryzně.

02
Za Ústecký kraj se akce zúčastnila radní Jitka Sachetová a zástupce ředitele krajského úřadu Jaroslav Pikal

 

03

0405
Foto: Ústecký kraj

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru