Litoměřice - 120 Kiwanis panenek přijeli v pondělí 17. prosince odpoledne předat na dětské oddělení litoměřické nemocnice představitelé Kiwanis klubu Roudnice nad Labem v doprovodu roudnických skautů.

Panenky, které mají pomáhat dětem v nemocnici překonat strach z neznámého, předali prezidentka klubu Eva Hotovcová, sekretář klubu Eva Krejčová a Lubomír Rulíšek primáři Vladimíru Bártovi a vrchní sestře Boženě Haufové.

Spolu s čistými panenkami, které jsou připravené, až si je děti samy dle své fantazie vymalují, přivezli členové roudnického Kiwanis klubu také 42 panenek vymalovaných skauty z celé republiky. „Ty jsou určené pro děti, které si panenku ještě neumí samy vymalovat,“ vysvětlila Eva Hotovcová.

1912panenky1

Kiwanis panenky nemocným dětem pomáhají lépe procházet nemocí. Provázejí je nejen po celou dobu hospitalizace, ale odchází s nimi i domů. Personál dětského oddělení využívá panenky k vysvětlení, jaké lékařské zákroky malý pacient podstoupí a na Kiwanis panence dítěti názorně ukáže, co se s ním bude při lékařském zákroku či vyšetření dít. „Tyto panenky jsou pro některé děti opravdu vítaným společníkem,“ potvrdila vrchní sestra Božena Haufová.

Kiwanis klub Roudnice nad Labem dodává do litoměřické nemocnice látkové panenky, na jejichž výrobě se podílejí jak sponzoři, tak i klienti různých institucí z oblasti sociálních služeb v rámci ergoterapie, od září 2015. Celkem takto nemocnice od roudnického Kiwanis klubu získala již 743 bílých a 42 vyzdobených panenek.

1912panenky3

Autor: Naděžda Křečková

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru