Lovosice spustily nové komunikační platformy pro občany města „Mobilní rozhlas“ a „Zlepšeme Česko“
Ilustrační foto: Pixabay.com
Zajímavosti

Lovosice - Město vylepšilo stávající komunikační toky a ucelilo je do nové komunikační platformy, která se skládá z dobrovolných kontaktních údajů na občany, kteří ve městě bydlí, pracují, podnikají nebo zde studují jejich děti.

Nová aplikace umožní dostávat upozornění na blížící se nebezpečí, blokové čištění, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na akce pro rodiny, seniory nebo jednotlivce, kulturní a sportovní akce přímo do mobilu či e-mailu.

Informační kanál ovšem nebude jen jednosměrný, zároveň občanům umožní poukázat na nepořádek, černé skládky, poškozený veřejný majetek a další věci. Stačí daný podnět vyfotit a přes aplikaci Zlepšeme Česko (Android, iOS), poslat na městský úřad.

„Díky této síti budeme schopni zvýšit úroveň bezpečí, zapojit více občanů do kulturního a sportovního dění, umožnit efektivnější a modernější komunikaci mezi občanem a úřadem, zvýšit čistotu veřejných prostranství, rychleji a efektivněji řešit problémy ve veřejných prostorách a celkově více občany zapojit do dění v Lovosicích,“ nastínil Milan Dian, starosta města s tím, že vše je v samozřejmě souladu s GDPR obecným nařízením o ochraně osobních údajů.

Zlepšeme Česko je mobilní aplikace, kam je možné se jednoduše přihlásit zdarma. Další možností je využít webovou stránku meulovo.mobilnirozhlas.cz, nebo vyplnit přiložený registrační leták a předat ho na podatelnu městského úřadu. Letáky budou k dispozici také v hale MěÚ, na infocentru a ve školských zařízeních.

Aplikace „Zlepšeme Česko“ nahrazuje původní portál „Lepší místo“. Navíc zapojením dalších subjektů, jako jsou školská zařízení, Tepelné hospodářství, Technické služby města nebo Centrum kultury Lovoš bude dosaženo mnohem lepší informovanosti občanů v mnoha oblastech veřejného života. Uživatelé budou mít možnost filtrovat jednotlivé zprávy a e-maily a soustředit se pouze na ty, které je opravdu zajímají. Doposud město rozesílalo pouze sms zprávy. Nová platforma umožní občanům využívat různé komunikační nástroje podle svého uvážení. Může to být sms zpráva, e-mail, ale také nově hlasová zpráva nebo mobilní aplikace s tím že kombinace jsou na uživateli. Pro město platforma představuje snazší, komplexnější a ucelenější nástroj komunikace s občany s lepší zpětnou vazbou s možností monitorovat pomocí přehledů zájem občanů o rozesílaná data.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru