V hale litoměřické nemocnice je k vidění fotovýstava. Fotografie mají za účel především rozesmát
Zdroj: www.nemocnice-lt.cz
Zajímavosti

Litoměřice - Poslední červnovou sobotu byla v hale litoměřické nemocnice instalována a slavnostní vernisáží zahájena další ze série fotovýstav. Své snímky z cyklu „Není nutno…“ zde vystavuje pražský fotograf Tomáš Vimmr, který ke svému koníčku výstižně říká: „Baví mne zachytit okamžik, který se už nikdy nezopakuje“.

Jak dále autor snímků prozradil, fotografovat ho kdysi učil otec. „To mi bylo asi deset let. Měli jsme kinofilmovou zrcadlovku Praktica FX2 s několika objektivy. Pořídili jsme si zvětšovák a fotky jsme vyvolávali sami v koupelně. Bavilo mne prohlížet si pak výsledky našeho snažení,“ uvádí ke svým začátkům fotograf a dodává, že k fotografování se po přestávce vrátil opět v dospělosti, kdy si pořídil první digitální kompakt. „Postupně jsem se dostal k fotografování lidí na ulici. Chodím městem a pozoruji život kolem sebe, lovím okamžiky a snažím se je fotograficky zaznamenat,“ prozradil Vimmr s tím, že k fotografování nepotřebuje žádné drahé profesionální vybavení, ani netráví moc času úpravami fotografií. Těžiště své práce spatřuje jinde, a to hlavně být co nejvíce v terénu, stále se dívat kolem sebe, hledat a nacházet.

Radost má i ze samotné skutečnosti, že vystavuje právě v nemocnici. „Do nemocnice zpravidla přicházejí lidé se starostmi a bolestmi, ale také s očekáváním a nadějí, že zase bude dobře. Humor, jak známo, léčí. Pokud se Vám při prohlížení mých fotografií alespoň na chvíli rozjasní tvář, budu moc rád, protože to znamená, že výstava plní svůj účel,” doufá Tomáš Vimmr.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru