Zaměstnanci městského úřadu objeli na kole třetinu rovníku
Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoěmřice - Celkem 12 819 kilometrů - to je vzdálenost, kterou letos společnými silami najeli zaměstnanci Městského úřadu v Litoměřicích, jež se zapojili do kampaně "Úředník na kole". Objeli tak pomyslně 5x dokola celou Českou republiku, nebo také třetinu rovníku. Včera se v obřadní síni radnice uskutečnilo slavnostní vyhlášení.

V rámci kampaně zapisují pracovníci úřadu od jara do podzimu kilometry, které najeli na kole, či ušli pěšky, ať už v rámci dopravy do zaměstnání, nebo i ve volném čase. Při vyhlášení jsou pak oceněni poukazy na volné vstupy do bazénu, nebo na nákup v cyklopotřebách či bezobalovém obchodě. "Cílem celé akce je motivovat zaměstnance k využijí jiných způsobů dopravy do zaměstnání i ve volném čase, než automobilu," uvedla Irena Vodičková, koordinátorka Zdravého města Litoměřice, jež kampaň pořádá.

Letošní čtvrtý ročník se těšil zatím nejvyšší účasti. Zapojilo se 28 zájemců, což je mnohem více, než například loni, kdy se přihlásilo 10 pracovníků. Nejdelší vzdálenost ze všech najela na kole stejně jako loni Monika Čapková s 2 118 kilometry, následovanou Šárkou Pěknou s 2 080 najetými kilometry. Všichni ostatní najeli nebo ušli pěšky pod tisíc kilometrů, a to v rozmezí od 848 do 68 kilometrů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru