Zemědělské družstvo Klapý darovalo litoměřické nemocnici jablka
Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoměřice - Netradiční pomoc litoměřické nemocnici dohodl starosta Ladislav Chlupáč s ředitelem Zemědělského družstva Klapý Otakarem Šaškem. Prvních patnáct beden a otevřený účet sloužící k odběru jablek v dalších týdnech. Tak vypadá konkrétní forma pomoci. Pro šťavnatý dárek si osobně dojel ředitel nemocnice Radek Lončák.

„Je to jiná forma solidarity, za kterou jsme moc rádi. Cítil jsem potřebu přijet osobně poděkovat. Jablka budou distribuována zaměstnancům a pacientům nemocnice. Tato první várka nám vystačí na jeden až dva týdny,“ uvedl Radek Lončák s tím, že vitamíny jsou obzvláště v této době velmi potřeba. Obdobné pomoci se dostalo i terezínskému domovu se zvláštním režimem.

Ředitel ZD Klapý Otakar Šašek poukázal na hlubší rozměr současného epidemiologického vývoje. „Vezměme situaci, kterou zažíváme, jako příležitost vrátit se opět nohama na zem. Bylo nám až moc dobře, přežírali jsme se a nevážili si ničeho. Je třeba se více zaměřit na potravinovou soběstačnost,“ konstatoval zástupce družstva podnikajícího pod Házmburkem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru