Do Litoměřic dorazila návštěva z Míšně, delegaci zajímalo koupaliště a cyklověž
Foto: Město Litoměřice
Zajímavosti

Litoměřice - Starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč a primátor partnerského města Míšeň Olaf Raschke se v úterý sešli v Litoměřicích. Hlavními důvody návštěvy čelního představitele saského města s doprovodem byla výměna zkušeností s provozem koupaliště a cyklověže.

Na koupališti přivítal delegaci ředitel Městských sportovních zařízení Jaromír Tvrzník, který ji seznámil s historií i současným provozem. Hosté se zajímali o návštěvnost, finanční náklady i obslužnost. Následovala návštěva cyklověže, kde viděli celý proces uložení a vyjmutí kola. Také zde otázky směřovaly na náklady, vytíženost, zabezpečení, servis atd.

„Oba jsme ve funkcích dlouho, takže naše spolupráce již trvá více než patnáct let. Výměna zkušeností k tomu patří. Někdy je zbytečné vymýšlet již vymyšlené. V případě cyklověže jde zatím o poměrně málo rozšířenou věc. Rádi by u nich také něco podobného postavili, vysvětlili jsme jim tedy, jak vše funguje,“ sdělil Ladislav Chlupáč.

Zástupci Míšně v závěru setkání ocenili snahu města Litoměřice o rozvoj služeb pro místní obyvatele i cestovní ruch. Míšeň a Litoměřice jsou partnerskými městy od roku 1996. Spojuje je řeka Labe, podobná historie, velikost či vinná tradice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru