OBRAZEM: Mostecké Zimní farmářské trhy. Inspirovala se i další města
Mostecké trhy. Foto: Sandra Veverková
Zajímavosti

Most - Vedení města Mostu rozhodlo v návaznosti na nové vládní opatření proti šíření koronaviru o zrušení Vánočních trhů. Obyvatele ale zcela o možnost nakoupit si ve stáncích nepřipravilo. S omezeným program přichystalo Zimní farmářské trhy, které potrvají až do 6. ledna příštího roku.

"Takto hloupé rozhodnutí omezující pohyb osob na čerstvém vzduchu, kdy o pár metrů vedle se v obchodním domě tísní několik set osob v uzavřeném prostoru, je pro nás nepřijatelné. Každý, kdo má svých pět pohromadě přece vyhodnotí, kde je větší riziko možnosti nákazy. Rozhodnutí Vlády ČR bereme na vědomí, ale rozhodně s ním nesouhlasíme,“ uvedl primátor města Mostu Jan Paparega.

Inspirovala se i další města. O trhy lidé nepřicházejí mnohdy tam, kde není u vlády na radnicích ANO. Ve městech, kde je ve vedení radnic uskupení Andreje Babiše, jehož vláda nařízení schválila, trhy zrušili. "Proč vánoční trhy ne a obchodní centra ano? V OC jsme zakázali konzumaci jídla, lidé tak mají po celou dobu respirátory. Prodejci zajištuji dezinfekci, hlídají rozestupy. Na trhu je to nekontrolovatelné. Lidé v malé blízkosti konzumují, pijí a setkávají se zde velké skupiny lidí," snaží se vysvětlovat ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Pravděpodobně nebyl v poslední době u žádného supermarketu a vláda v demisi tak opět nastolila v českém podnikatelském prostředí zcela nerovné podmínky. 

Foto

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru