Foto: Město Litoměřice
Co se chystá

Litoměřice - Na výstavišti Zahrada Čech se tento víkend uskuteční dvoudenní veletrh vzdělávání – Výstava škol a Techdays, ve kterém se odprezentuje celkem 25 středních škol a učilišť, vysoké školy, firmy a další subjekty z Ústeckého a Středočeského kraje.

Výstava bude probíhat od 3. do 4. listopadu, po oba dny od 8 do 17 hodin. Cílem veletrhu je pomoci dětem a jejich rodičům při výběru studia a přípravě na budoucí povolání. Vstupné je pro veřejnost zdarma.

Jedinečná akce otevře brány k budoucnosti pro naše mladé občany. Dvě spojené akce s názvem Techdays - veletrh technického vzdělávání a Výstava škol aneb Vzdělání budoucnosti pořádají Městská kulturní zařízení v Litoměřicích a Okresní hospodářská komora v Litoměřicích ve spolupráci s městem Litoměřice, Inovačním centrem Ústeckého kraje a Úřadem práce Litoměřice.

Veletrh vzdělání je určen především pro žáky 8. a 9. ročníků základních škol, kteří stojí před důležitým rozhodnutím ohledně volby dalšího vzdělávání. Výstava škol bude hostit celkem 25 středních škol s různými studijními programy, které pokrývají širokou škálu oborů. Návštěvníci budou moci získat detailní informace o studijních plánech, kariérním růstu a dalších aspektech spojených se vzděláním. Kromě škol se na akci představí také firmy, které nabídnou pohled na profesní příležitosti pro budoucí absolventy, což studentům poskytne lepší představu o pracovních pozicích dostupných v regionu. Dále se na výstavě představí Armáda ČR, Policie ČR, Cech klempířů, pokrývačů a tesařů ústeckého regionu a další subjekty.

V rámci doprovodného programu budou v pavilonu H po oba dny akce probíhat odborné prezentace, přednášky a videoprojekce. V pátek od 14 do 16 hodin mají návštěvníci možnost zapojit se do diskusního workshopu, který má za cíl podpořit technické vzdělávání - Techdays. Hlavními tématy budou perspektiva absolventů technických oborů, lesk a bída duálního vzdělávání a aktuální situace a vývoj na trhu práce. Uskuteční se také soutěž o hodnotné ceny, která bude probíhat po celou dobu konání akce. Hlavní výhrou je Apple IPad. Více informací naleznete na www.mkz-ltm.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru