Foto: Policie ČR
Litoměřice

Ústecký kraj, Děčínsko - Rumburští kriminalisté z toxi týmu na základě vlastních získaných informací a poznatků provedli další dva významné zásahy do drogové scény.

V prvním případě kriminalisté zadrželi ve Šluknově koncem minulého týdne 28letou ženu, kterou obvinili z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Kriminalisté ji viní, že měla v období od roku 2021 do roku 2024 distribuovat na různých místech ve Šluknově dalším osobám drogu marihuanu nejméně ve 175 případech a dále také drogu pervitin. Při domovní prohlídce v místě jejího bydliště, byly zajištěny předměty určené k prodeji drog, jako například digitální váha, krystalická látka a rostlinná sušina. Zajištěné věci byly zaslány na odborné pracoviště k provedení expertíz. Žena je stíhána na svobodě. V případě uznání viny u soudu jí hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Foto: Policie ČR

Po dlouhodobém rozpracování, pak v druhém případě o uplynulém víkendu v nočních hodinách rumburští kriminalisté, ve spolupráci s policisty zásahové jednotky Krajského ředitelství Ústeckého kraje, zadrželi v okolí Rumburku jednoho muže, který se ve struktuře drogové trestné činnosti podílel na výrobě a distribuci pervitinu. Kriminalisté prokázali, že muž měl nejen drogu vyrábět, ale i mezi lety 2023 a 2024 distribuovat dalším osobám na různých místech ve Šluknovském výběžku.  

Foto: Policie ČR

Při provedené domovní prohlídce kriminalisté zajistili věci sloužící k nedovolené výrobě pervitinu, a větší množství chemikálií a prekurzorů, ze kterých by pravděpodobně šlo vyrobit až 142 g pervitinu. Zajištěné věci byly zaslány na odborné pracoviště k provedení expertíz. V této souvislosti vyšetřovatelé zahájili trestní stíhání 59letého muže z Děčínska, kterého obvinili ze spáchání zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

"Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci na vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Tento návrh soudce okresního soudu akceptoval a na obviněného uvalil vazbu. V případě odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let. Práce kriminalistů tímto zdaleka nekončí. Dále velmi intenzivně na kauzách drogové kriminality pracují," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Foto: Policie ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru