Foto: Policie ČR
Litoměřice

Litoměřice - V litoměřickém areálu HZS pořádal v úterý 21. května Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje, Územní odbor Litoměřice další ročník okresního kola soutěže pro žáky základních škol s názvem „Mladý záchranář“. Organizátoři pro soutěžící týmy připravili otázky z oblasti požární prevence, mimořádných událostí a všeobecných i dopravních znalostí.

Soutěž prověřila teoretické znalosti dětí, které získávají ve školách při výuce „Ochrany člověka za mimořádných událostí“, ale také jejich fyzickou zdatnost a praktické dovednosti.

Na společném stanovišti Policie ČR a městské policie si žáci mohli otestovat své znalosti z oblasti prevence kriminality a BESIP. Většina soutěžících byla dobře připravena a úkoly na stanovišti zvládla na výbornou.

"Do krajského kola soutěže, které se uskuteční 18. června v Krupce na Teplicku, dále postupuje vítězné družstvo ZŠ Úštěk a družstvo žáků litoměřické ZŠ U Stadionu, kteří obsadili druhé místo. Držíme palce!," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru