Partnerství s agenturou CzechTourism: Autodrom nabízí zajímavý program i výlety do okolí
Jezero Most. Foto: Autodrom Most
Výlety

Most, Ústecký kraj - Už tradičním partnerem stěžejního závodního víkendu mosteckého autodromu, evropského šampionátu okruhových tahačů Czech Truck Prix, je Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism. Nejinak tomu bylo i v letošní sezoně, poznamenané opatřeními proti šíření koronaviru a nemoci covid-19. Truckeři se sjeli do Mostu na konci srpna, závodní víkend byl první akcí jejich výrazně okleštěného kalendáře pro rok 2020. Aktivní závodní sezona je u konce, i tak má ale autodrom co nabídnout. Vedle volných jízd pro veřejnost nebo testování a tréninků pro závodní týmy je to díky spolupráci s agenturou CzechTourism i zabezpečení pestrého programu pro celé rodiny při jejich dlouhodobějším pobytu v regionu.

Agentura CzechTourism, která je členem Evropské komise cestovního ruchu, vytipovala pro návštěvníky autodromu v jeho okolí turisticky velmi atraktivní lokality, ale také nádherná a okouzlující dosud neobjevená nebo málo frekventovaná místa. „Spolupráce funguje velmi dobře, právě tuzemské atrakce se nyní těší velkému zájmu lidí u nás. Kvůli nejistotě v souvislosti s šířící se nákazou nemocí covid-19 se většina z nich bojí vycestovat do zahraničí. A Mostecko i celý Ústecký kraj má opravdu co nabídnout. Už to rozhodně není začouzená krajina uhelnými elektrárnami,“ vysvětila obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

Severní Čechy jsou podle ředitele agentury CzechTourism Jana Hergeta oblíbenou turistickou destinací nejen ve svých hornatých částech, jež disponují silným potenciálem pro rozvoj zimních sportů. V letní sezoně stále více lidí preferuje pěší a poznávací turistiku či cykloturistiku. „S rozšířením elektrických kol stoupá i věk mužů a žen, kteří tuto oblíbenou volnočasovou aktivitu vyznávají,“ doplnil.

2210zoopark

Krmení v zooparku. Foto: Autodrom Most

Ústecký kraj navštívilo v loňském roce více než 3,4 milionu turistů. Nejvyhledávanějším cílem byl chomutovský Podkrušnohorský zoopark, který je od autodromu vzdálený jen 20 kilometrů. „Následují tradiční turistické bašty, jimiž jsou kamenické soutěsky a Edmundova soutěska v srdci Národního parku České Švýcarsko a dále terezínský památník,“ vyjmenoval Herget.

2210autodrom2

Přesunutý kostel v Mostě. Foto: Autodrom Most

Ze sakrálních památek turisty nejvíce zajímá mostecký kostel Nanebevzetí Panny Marie, přesunutý v roce 1975 kvůli těžbě uhlí unikátní metodou po kolejích, či nedaleký klášter v Oseku.

Nejnovějším lákadlem je nedávno zpřístupněný rozsáhlý areál jezera Most, jež vzniklo zatopením bývalého hnědouhelného lomu pod hradem Hněvín. Vedle plavců, potápěčů, vyznavačů vodních sportů slouží také zájemcům i cyklistické stezky a in-line dráha pro jezdce na kolečkových bruslích. Počítá se zde i s řadou dalších atrakcí a autokempem. „Rekultivaci hornické krajiny na Mostecku fandíme, může být dalším lákadlem pro domácí turisty, ale i pro ty zahraniční. Více ploch pro rekreaci, ale i aktivní turismus – kola, brusle, treky – to všechno je možnou devízou okolí Mostu,“ doplnil Jan Herget.

V Ústeckém kraji je ale mnoho dalších turisticky zajímavých lokalit. Jejich výčet a popis zájemci najdou na webových stránkách agentury CzechTourism www.kudyznudy.cz.

2210autodrom3

Czech Truck Prix. Foto: Autodrom Most

Ani autodrom nezůstává pozadu. Kromě adrenalinových zážitků pro fanoušky motoristického sportu organizuje pro řidiče kurzy bezpečné i sportovní jízdy se zaměřením na zkušené či začínající řidiče, seniory nebo dámy za volantem. Vítáni jsou i aktivní sportovci, autodrom pořádá amatérské běžecké závody včetně vytrvalostních. Děti mají k dispozici dopravní hřiště vybavené značkami a semafory, zdarma si mohou zapůjčit kola, koloběžky, odrážedla a také přilby.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru