Litoměřice - Drážní inspekce už ví, jak pravděpodobně došlo k sobotní srážce nákladních vlaků u Žalhostic na Litoměřicku. Byl při ní zraněn jeden strojůvce, druhý si zdraví zachránil skokem z lokomotivy.

Srážka vlaků na Litoměřicku. Foto: Drážní inspekceVlaky se srazily v sobotu v 8.40 hodin. Jeden strojvedoucí byl zraněn, škoda na vlacích byla odhadnuta a 25 milionů korun, na trati 1,5 milionu korun. Provoz na trati je zastaven do konce týden."Při šetření se ukázalo, že vlak jedoucí od Ústí nad Labem měl ve Velkých Žernosekách zůstat stát a počkat na protijedoucí nákladní vlak, protože provoz byl z důvodu plánované výluky dál veden pouze po jedné ze dvou kolejí. Vlak od Ústí nad Labem ale ve stanici Velké Žernoseky nezastavil, projel kolem návěsti zakazující jízdu," uvedli inspektoři Drážní inspekce. Jízdu na červenou potvrzuje rozbor staničního zabezpečovacího zařízení. Vlak potom poškodil výhubku násilným přestavením a vjel na trať směr Litoměřice. "V důsledku této nedovolené jízdy vlaku zabezpečovací zařízení změnilo návěst dovolující jízdu vlaku od Litoměřic na návěst Stůj, jeho strojvedoucí zastavil a když viděl, že proti němu jede vlak, vyskočil z lokomotivy," popisuje události Drážní inspekce. Vlak od Ústí nad Labem narazil do stojícího vlaku rychlostí 50 - 60 km/h.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru