Litoměřice - Na zcela nové koupelny a WC se mohou již brzy těšit pacienti rehabilitačního a dětského oddělení litoměřické nemocnice.

Nová WC pro dětské pacienty budou ve veselých barvách. Dokončení je plánováno na polovinu srpna. Foto: N. Křečková

Práce, které byly zahájeny začátkem prázdnin, byly na rehabilitačním oddělení dokončeny právě v těchto dnech, na dětském oddělení se bude na nových WC pracovat ještě do poloviny srpna. Předmětem rekonstrukce jsou na obou odděleních nové přívody, odpady, obklady, dlažby, osvětlení, dveře a vnitřní vybavení.

Dvě koupelny a dvě WC sloužící na rehabilitačním oddělení pro pacienty ze čtyř pokojů byly částečně financovány ze sponzorského daru ve výši 100 tisíc korun, zbylých cca 400 tisíc dodala nemocnice z vlastních prostředků. „Stavební řešení i zařízeni je samozřejmě přizpůsobené i pro osoby, které se např. po operacích pohybují s obtížemi nebo na vozíku,“ ujistil Miroslav Janošík z oddělení rozvoje, zdravotnické techniky a veřejných zakázek, které má tyto rekonstrukce technicky na starosti.

Na dětském oddělení vzniknou ze společných WC na stanici velkých dětí ve 4. nadzemním podlaží oddělená WC pro chlapce a dívky ve veselých barvách. I zde budou splněny všechny požadavky pro pohyb osob na vozíku. Cena nového sociálního zařízení v tomto případě bude zhruba 400 tisíc korun. Tyto prostředky půjdou ze zdrojů nemocnice. (nk)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru