Most - Ústecký kraj má své želízko v ohni v mužské soutěži krásy. Je jím pětadvacetiletý rodák z našeho kraje, Mostečan Tomáš Martinka. Vystudoval Soukromou střední školu pro marketing a ekonomiku podnikání v Mostě, v současné době studuje závěrečný ročník bakalářského studia Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem se zaměřením Tělesná výchova a sport, pracuje jako vodní záchranář, je pěkný, charizmatický, sympatický a velmi milý.

Finalista Muže roku Tomáš Martina z Mostu pózoval redakčnímu fotografovi na Benediktu. Foto: Jan Vraný

Má rád dobré jídlo a jak sám říká, věnuje se všem sportům, které Vás napadnou, od člověče nezlob se, pexeso přes fitness až po gaučing .

Přinášíme Vám rozhovor s tímto příjemným mladým mužem, finalistou soutěže Muž roku 2015.

Blíží se finále Muže roku, jak se cítíte a jak se na soutěž připravujete?

Ano, finále už je za dveřmi a to začínám velmi vnímat. Snažím se soustředit jen na soutěž, hodně cvičím, připravuji si svoji volnou disciplínu a dost přemýšlím nad tím, co bude po finále. Zároveň si to chci užívat, nasávat všechny zážitky a celý průběh společné přípravy všech finalistů.

Přihlásil jste se do soutěže sám nebo Vás někdo popostrčil?

Soutěž jsem začal sledovat před dvěma lety a napadlo mě, že bych to také mohl zkusit. Slýchával jsem totiž často od svých známých, že bych měl zkusit modeling, že mám vhodnou postavu, výšku a že se na mě dá dívat. Odvaha přihlásit se do soutěže mi ale chyběla. Jednoho dne mi zavolali z mé modelingové agentury a zeptali se mě, co bych řekl na to, zúčastnit se castingu na Muže roku 2015? A v tu chvíli jsem řekl ano. A najednou jsem ve finále.

To znamená, že se už nějakou dobu věnujete modelingu, jak dlouho a jak jste se k němu dostal?

Myšlenka stát se modelem mě napadla už na základní škole. Rád jsem se oblékal stylově, vždycky trochu jinak než mí kamarádi. Ale neměl jsem žádnou příležitost, jak se módě věnovat, navíc jsem v té době hrál hokej a ten mi zabral spoustu mého času, zbylý čas jsem musel věnovat škole. Jednou jsem se ale zmínil ve fitness svému kamarádovi Michalovi Podymákovi, že bych chtěl začít s modelingem. Trvalo to asi hodinu, než mě doporučil do své agentury, kde mi domluvil casting a brzy na to jsem se stal členem modelingové agentury. Takže modelingu se věnuji něco málo přes půl roku.

Co Vám účast v soutěži Muž roku zatím přinesla?

Bude se to zdát jako klišé, ale přinesla mi spoustu nových známých, mohu tvrdit, že i přátel a také jsem měl tu čest se seznámit s některými českými osobnostmi. Soutěž mi dodala chuť číst nové stránky života, než které jsem četl dodnes. Musím zmínit, že jsem si také dobře uvědomil, jak hodně mě podporuje má rodina a někteří mí přátelé.

Překvapilo Vás něco ať už příjemně nebo naopak v průběhu soutěže?

Ano, překvapilo mně to, že jsme velice dobrá parta. Všichni jsme dost v pohodě a snažíme si všichni soutěž užít až do konce. Někteří více a někteří méně, ale všichni společně. To mně na soutěži opravdu baví.

Že by mezi chlapy nebyla rivalita a nedělali jste si kanadské žertíky, tak jak to zmiňují některé modelky?

Kupodivu ne a doufám, že se to ve finále nezmění. I organizátoři soutěže a lidé okolo tvrdí, že se nás letos sešla opravdu dobrá parta kluků, dokonce jsme všichni nekuřáci.

Finalista Muže roku Tomáš Martina z Mostu pózoval redakčnímu fotografovi na Benediktu. Foto: Jan Vraný

V červenci jste se zúčastnil soustředění v Novém Městě nad Metují, jaké bylo?

Soustředění bylo velmi náročné, museli jsme stihnout za velmi krátký čas fotografování, nácvik volných disciplín, natáčení medailónků pro novináře, přípravy přehlídek a všeobecně přípravy na finálový večer, který se bude konat 21. srpna v Náchodě.

Máte velkou naději na výhru, vítězové poletí na mezinárodní soutěže jako je Mister International, Mister Globe, Mister Universe či Mister Continents a určitě přijde i řada dalších zajímavých nabídek. Jste na tento kolotoč připraven?

Na tento kolotoč se snažíme připravit od začátku této soutěže, jelikož máme všichni stejnou šanci reprezentovat naší zemi. Pokud se umístím dobře a tuto možnost dostanu, vynaložím veškeré úsilí k tomu, abych svoji zemi reprezentoval na mezinárodních soutěžích co nejlépe.

Co by pro Vás vítězství znamenalo?

Pocit překvapení, štěstí a budu věřit, že se naskytnou nové pracovní příležitosti.

Jak s Vámi účast v soutěži prožívá Vaše rodina?

Maminka má velkou radost a přeje mi úspěch a štěstí, má trochu strach aby moje cesta nebyla krkolomná. Hlavně mi klade na srdce, abych stál pořád svýma nohama pevně na zemi a hlavně abych dostudoval. A otec mi říká, že je na mě pyšný a hrdý. Nikdy nepředpokládal, že budu v podobné soutěži, a už vůbec ne, že s takovým úspěchem. Má z mého umístění ohromnou radost a prožívá každé hlasování velmi emotivně a drží mi palce a říká, že nezáleží, jak se umístím, že pyšný je na mě už teď. Je skvělé slyšet od nich tato slova, uvědomovat si jejich podporu a jejich lásku. Mám je oba moc rád.

Máte také nějakého sourozence?

Sourozence mám a jmenuje se Ondřej, narodil se o tři roky dříve než já, takže je mu 28 let. Hraje profesionálně hokej ve Francii za tým Scorpions de Mulhouse, kde také žije a i on mi velmi fandí.

Finalista Muže roku Tomáš Martina z Mostu pózoval redakčnímu fotografovi na Benediktu. Foto: Jan Vraný

Jste krásný muž, byl jste hezký už od malička?

Moment, zavolám rodičům, abych dokázal odpovědět na Vaší otázku ...
Tak, už jsem tu a samozřejmě i s odpovědí: Nejkrásnější, nejúžasnější, nejroztomilejší, nejhodnější miminko na světě s nejdelšími prstíky jak na ručičkách, tak na nožičkách :-D

Určitě se líbíte ženám, měl jste někdy problém „zbalit" tu, která se Vám líbila?

Nebalím ženy, pouze je obklopuji svou maličkostí a přítomností a nechávám tomu vždy volný průběh.

Jaké je to dnes, nemusíte už začít odhánět své fanynky?

Fanynky neodháním a neodháněl bych je.

Má u Vás nějaká ještě šanci nebo jste zadaný?

Ženatý nejsem...

Co Vás na ženě nejvíce zaujme? Co se Vám na nás nejvíce libí?

Nejvíce na Vás obdivuji, jak nás muže, dokážete bez mrknutí oka přimět k věcem, které bychom jinak nikdy neudělali. Máte na to jedinečný talent a máte můj veliký obdiv. Také kolik věcí za jediný den stihnete vyřešit a ještě k tomu nás naštvat. A o Vašich kabelkách se nebudu vůbec zmiňovat. Ženy, miluji Váááááááááááás:-D

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru