Litoměřice -Nová fotovýstava byla v těchto dnech instalována ve fotogalerii v hale litoměřické nemocnice. Svůj soubor fotografií s názvem „Milešovské a lounské Středohoří" zde vystavuje Jiří Volf, který se o fotografování zajímá od dětství a v uplynulých čtyřech letech se ke svému koníčku intenzivně vrátil.

Dominantou fotografií v hale nemocnice jsou krásy Českého středohoří. Foto: N. Křečková

„Jako rodák z Třebenic mám silné vazby na České středohoří, na krajinu, která byla v minulosti obdivována řadou významných českých i zahraničních osobností a která zaujala i mnoho významných umělců," uvádí Jiří Volf k tematickému zaměření své výstavy.

Motivací Jiřího Volfa je propagovat krásy Českého středohoří a přispět tak ke zlepšení vnímání našeho kraje, jehož pověst dle něho v nedávné minulosti poněkud utrpěla spojováním Českého středohoří s průmyslovými severními Čechami. „I dnes je bohužel některými spoluobčany nahlíženo na České středohoří jako na součást severních Čech a tudíž na krajinu zdevastovanou průmyslem a s poničeným životním prostředím," říká k tomu fotograf.

Jiří Volf byl v roce 2014 oceněn prvním místem v kategorii série fotografií ve fotosoutěži pořádané skupinou FotoporoT ve spolupráci s Centrem cestovního ruchu Litoměřice. V loňském roce vystavoval své práce v Muzeu českého granátu v Třebenicích.

Výstava v hale nemocnice potrvá do konce června 2016.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru