Litoměřice, Teplice - Přes 370 kilometrů malebnou krajinou Ústeckého kraje absolvovalo v rámci 45. ročníku Závodu míru juniorů třiadvacet šestičlenných týmů z dvaadvaceti zemí. Letošní ročník byl co do počtu závodníků nejpočetnější ze všech. Po čtyřech etapách a jedné časovce se z celkového vítězství radoval Američan Christopher Blevins.

Letošní vítěz Závodu míru juniorů Christopher Blevins z USA. Foto: Ústecký kraj

Mladí cyklisté projeli za čtyři dny oblast Litoměřicka, Roudnicka či Teplicka. Poslední etapa měla dojezd v Terezíně. Po téměř sto kilometrech se peloton sjel dohromady a diváci tak mohli sledovat napínavý spurt a zároveň celé vyvrcholení letošního ročníku závodu. Nejvíc sil měl v cílové rovince vytáhlý Nils Eekhoff z Nizozemí. Ani jeho triumf nic nezměnil na celkovém vítězi Christopheru Blevinsovi z USA. Nejlepší český závodník Jakub Otruba byl celkově na třináctém místě.

Na stupních vítězů tak opět po roce stanul a žlutý dres pro vítěze převzal další talentovaný cyklista ze zámoří, po loňském triumfu Brandona McNultyho letos jeho krajan Blevins. Tomu gratuloval a speciální cyklistický dres s rukavicemi předal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. Závod míru juniorů se těší oblibě i v zahraničí, proto se letos stal podnik Rodinným stříbrem kraje.

Závod míru juniorů 2016 – poslední 4. etapa: 1. Nils Eekhoff (Ned) 2:17:58, 2. Leonardo Marchiori (Ita), 3. Niklas Märkel (Ger), 4. Tomáš Čapek (Cze), 5. Anthony Jllien (Fra) – všichni sejný čas.

Celkové umístění: 1. Christopher Blevins (USA) 9:28:10, 2. Evgeny Kazanov (Rus) +0:24, 3. Jaka Primožič (Slo) +0:28, 4. Vadim Pronskiy (Kaz) +0:29, 5. Rasmus Pedersen (Den) +1:31, 13. Jakub Otruba (Cze) +3:21.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru