Litoměřice - V areálu požární stanice Litoměřice se konalo v minulém týdnu okresní kolo pohybově vědomostní soutěže pro děti z 2. stupně základních škol v oblasti Ochrany člověka za mimořádných událostí a běžných rizik:  Mladý záchranář 2016 – Litoměřice.

Foto: HZS Ústeckého kraje

"Utkalo se šest čtyřčlenných družstev žáků 6. až 8. tříd základních škol z okresu Litoměřice. Děti plnily úkoly na devíti stanovištích. Prokazovaly své znalosti v oblastech ochrany obyvatelstva, požární ochrany, poskytování první pomoci, bezpečného pohybu v silničním provozu, poskytování sebeochrany při mimořádných událostech, ale i přesnou mušku při střelbě ze vzduchovky," přiblížil soutěž mluvčí hasičů v Ústeckém kraji Lukáš Marvan.

Zvítězili žáci Gymnázia Roudnice n/L, Havlíčkova 175, druzí byli studenti Gymnázia Litoměřice, Svojsíkova 1a třetí žáci ZŠ Lovosice, Sady pionýrů 355/2.

V dalším pořadí se umístila družstva těchto škol:

4. místo – ZŠ Úštěk, Polské lidové armády 11

5. místo – ZŠ Terezín, Na Krétě 354

6. místo – ZŠ a MŠ Polepy, č.p. 170

Družstva umístěná na 1. a 2. místě postupují do krajského kola soutěže, které se uskuteční 14. června v Děčíně.

Spolu s Hasičským záchranným sborem Ústeckého kraje - Územním odborem Litoměřice, Směnou „B" a Krajským ředitelstvím se na přípravě a realizaci soutěže podíleli Policie ČR – Územní odbor Litoměřice, Městská policie Litoměřice, Český červený kříž – Oblastní spolek Litoměřice, Asociace záchranný kruh, MěÚ Litoměřice, MěÚ Lovosice, MěÚ Roudnice nad Labem, kteří přispěli ke zdárnému průběhu soutěže a patří jim za to velký dík.

Poděkování patří i sponzorům, kteří soutěž podpořili věcnými cenami a finančními příspěvky (Krajský úřad Ústeckého kraje, PeHaK v.o.s. Litoměřice).

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru