Travčice - V Travčicích u Terezína byl uspořádán 5. Regionální Master v elektronických šipkách. Turnaj byl vypsán v kategoriích TOP 16 muži, TOP 8 ženy, jednotlivci muži a ženy, dvojice muži a ženy, turnaj jednotlivců pro žáky a juniory a turnaj amatérů. Turnaje se zúčastnilo 105 mužů, 33 žen, 5 juniorů, 5 žáků a 5 amatérů.

 

Celodenní šipkové klání odstartoval turnaj TOP 16 mužů ve 4 skupinách, kdy vždy poslední ze skupiny automaticky přešel do turnaje jednotlivců a 12 hráčů pokračovali v play-off o turnajový titul. Mezi poslední 4 hráče se do semifinále probojovaly dvojice Schieferdecker Václav ml. (Ložisková Mafie Pšov) – Tichý Josef (Darts club Žatec) a Hájek Tomáš (U Havlů Třebenice) – Hradecký David (Chomutov). Do finále postoupili po velkém boji Schieferdecker Václav ml., který vyhrál 5:3 a stejným výsledkem i Hradecký David. Ve finále si Schieferdecker poradil s Hradeckým 5:3, když především první 4 legy byly ukázkou super šipek a zavíralo se v 5 a 6 kole. V zápase poražených semifinalistů o 3. místo vyhrál Tichý nad Hájkem 5:3 a letos poprvé nebyl na bedně mezi Topkaři. Na 5. místě se umístili Jaroš Václav a Sládek Martin (oba Red Hornets Písty) a těchto prvních 6. hráčů si tak potvrdilo účast i v příštím turnaji TOP 16, který se bude konat
21. ledna 2017 opět konat v Travčicích.

V turnaji TOP 8 ženy se v semifinále utkaly Dlouhá Radka (Gigant team Krásný Dvůr) - Strunzová Jitka (Torzo Bílina), ze kterého vítězně po velmi strhujícím boji a těsném vítězstvím 4:3 vzešla Dlouhá, která si tak zajistila svoje první finále v turnaji TOP 8. Ve druhém semifinále se potkaly, vítězka 2 turnajů TOP 8 a vedoucí žena Severočeského žebříčku Rödlová Žaneta (Kanec Most) a Semencová Jana (Pijonýři Litvínov), kde si Rödlová po vítězství 4:2 zajistila už svoji třetí účast ve finále TOP 8. Ve finále si celkem jasně poradila Rödlová s Dlouhou 4:0 a zajistila si tak už letošní 3 vítězství v TOP 8. V zápase o 3. místo a udržení se v TOP 8 pro další turnaj vyhrála těsně Semencová 4:3. Strunzová, ale dokázala srovnat z 0:3 na 3:3 a ukázala bojovného ducha.

Souběžně s turnaji TOP probíhal turnaj žáků, kde se na 1. místě umístil Zajíc Jan (Magistři Duo Most), na 2. místě Turan Václav (VP Evaň) a na 3. místě Kellerová Veronika. V turnaji juniorů se na 1. místě umístil Horčík Vojtěch (Bejci Ploskovice), na 2. místě Holá Kristýna (Václavák Černčice) a na 3. místě Hotový Miroslav (Václavák Černčice).

V turnaji jednotlivců mužů si celkem jasně došel pro svoje první vítězství Kořínek Miroslav (Zelenáči Prosetice), když ve finále svému soupeři nedal šanci a tak Buka Karel (FC Pivnice Santos Teplice) obsadil 2. místo. 3. místo si vybojoval Smolka Miroslav (U Havlů Třebenice), když v zápase o bednu porazil Romana Rámeše (Red Hornets Písty). Na 5. místě a účast v příští TOPce 16 si zajistili Davídek Antonín (Formani Duchcov) a Sukeník Pavel (Hrozen Ploskovice).

V turnaji jednotlivkyň žen si vybojovala 1. místo Kovářová Jana (WFS Evaň), která nedala soupeřkám šanci a celkem s přehledem si zopakovala toto umístění z minulých Travčic. Na druhém místě si spravila chuť po vypadnutí z TOPky 8 Mairichová Barbora (ŠK Bořeň Bilina) a stejně tak i 3. místo bylo určitou satisfakcí po vypadnutí z TOP 8 pro Faflákovou Zdeňku (Mniši s.r.o. Zabrušany). Na 4. místě opět smolně skončila Čepeláková Lenka (Pijonýři Litvínov) a těsně jí unikla možná účast v TOP 8.

V turnaji master dvojice muži si prvenství odnesla nově utvořená dvojice Řezníček Zdeněk (Black Bears Benešov n/P.) a Rouč Petr (Formani Duchcov), kteří za celý turnaj nenašli přemožitele. Na 2. místě skončili Kropáček Jindřich (Fofr team Duchcov) a Hradecký David a 3. místo vybojovala dvojice Šmejc Miroslav (Kanec Most) a navrátilec Davídek Antonín (Formani Duchcov).

V turnaji master dvojice ženy si pro obhajobu z předešlých dvou mastru došla dvojice Pilnáčková Kateřina (Pijonýři Litvínov) s Ilenčíkovou Janou (LM Pšov), když ve finále porazily vítězku TOP 8 Rödlovou Žanetu (Kanec Most) a Mairichovou Barboru (ŠK Bořeň Bilina). Na 3. místě se umístily úspěšné ženy z turnaje TOP 8 Strunzová Jitka (Torzo Bilina) a Dlouhá Radka (Gigant team Krásný Dvůr).

V Travčicích se už po páté uskutečnil turnaj „Amatérů", který vyhrála Kostolná Simona zo Žiliny. Na 2. místě se umístil Sahula Jiří a 3. místo obsadila Žebrovská Kateřina, oba z Litvínova.

Všem zúčastněným musíme poděkovat za klidný průběh turnaje a především musíme poděkovat těm, kteří počkali a vytvořili nádhernou kulisu při finálových zápasech a i při předávání cen těm nejlepším.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru