Litoměřice - Litoměřická Diakonie včera symbolicky zahájila jubilejní rok 25. výročí svého trvání. Za přítomnosti starosty města a vedení nemocnice byla ve vestibulu nemocnice slavnostně otevřena výstava fotografií "Náš příběh - 25 let Diakonie".

0103diakonie

Výstava fottografií potrvá až do 28. dubna. Foto: MěÚ Litoměřice

Černobílé fotografie dokumentují činnost Diakonie, která cílí na pracovní a společenské uplatnění dospělých lidí se zdravotním či sociálním handicapem. Poskytuje sociální služby i zaměstnání na chráněných pracovištích, a tak vyrovnává jejich šance na to, aby žili běžným životem jako ostatní lidé ve společnosti. Z fotografií můžete vyčíst, jak se toto dílo daří

Autory fotografií jsou nejen zaměstnanci Diakonie, ale také Dagmar Hochová – již zesnulá přední česká fotografka, která se zabývala reportážní a dokumentární fotografií. Proslula svými snímky, které zachycují životní okamžiky malých a přehlížených, jeptišek, dětí, starých lidí... Fotografie v prostředí Diakonie pořídila v roce 1999.

Výstava fotografií potrvá do 28. dubna. Je první z řady akcí naplánovaných pro veřejnost v letošním jubilejním roce, který vyvrcholí 4. května jarní veselicí pro veřejnost v atriu za domem kultury.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru