Nenechte si ujít: Masopustní veselí v centru Litoměřic! Na co všechno se můžete těšit?
Ilustrační foto
Co se chystá

Litoměřice - Rádi se bavíte? Máte rádi masky a skvělou atmosféru? Opět je tu masopustní veselí, které proběhne 8.února na litoměřickém Mírovém náměstí v době od 10 do 18 hodin.

Letošní, již desátý ročník začíná v 10 hodin v Divadle Karla Hynka Máchy pohádkou pro děti. Po skončení pohádky bude od 11 hodin v prostorách divadla otevřena dílna na výrobu masek, kde si děti mohou vytvořit masopustní masku do průvodu.

Stánkový prodej, který nabídne až 40 stánků,začne v 11 hodin tradiční zabíjačkou. Výrobu zabijačkových lahůdek doplní poutavé vyprávění mistra řezníka. Prodejní stánky opět nabídnou pestrý sortiment. Na pultech uvidíte dřevěné hračky, čelenky, bavlněné tašky, čepice, andělské obrazy a mnoho dalších výrobků.

„Připraven je celodenní program, dozvíte se o masopustu a jeho tradicích, těšit se můžete na jitrnicové soutěžení, pohádky, písničky, pohádkové bytosti, zvířátka na pomazlení a koníky na povození. Každého, kdo přijde v masce, odměníme,“ slibuje Věra Kmoníčková, ředitelka Městských kulturních zařízení Litoměřice, které i letos akci organizují.

Ve 14 hodin se můžete připojit do masopustního průvodu po náměstí s rejem masek a flašinetářem.

Z občerstvení se můžete těšit na zabijačkové speciality, trdelník, frgále, perníčky, cukrovinky, jedlé kaštany, sýry, sušené ovoce, teplé i studené nápoje a další pochutiny.Stejně jako na předchozích akcích, tak ani na masopustu,nenajdete jednorázové plastové kelímky.

Vstup bude jako každý rok zdarma. Kompletní program najdete na https://www.mkz-ltm.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru