Litoměřice rozezní státní hymna. Program na tržnici můžete sledovat z pohodlí domova
Ilustrační foto
Co se chystá

Litoměřice - Komponovaným, zhruba tříhodinovým programem na Tržnici Felixe Holzmanna si ve středu 28. října připomene město Litoměřice 102. výročí vzniku Československé republiky. Přenášen bude on-line na Fcb Srdcem, Litoměřicko 24 a facebookových stránkách dalších partnerů. Organizátorem akce je město a iniciativa Liťák si pomáhá.

„Naše republika proplula řadou těžkých časů. Společnými silami jistě zvládneme i období koronakrize. Věřím, že lidé se k nám připojí, budou pořad sledovat ze svých domovů, a dají tak v tento slavnostní den najevo soudržnost, která nechyběla našim předkům před více než sto lety. Organizaci komponovaného pořadu vnímáme jako výraz naděje, že krizi společnými silami překonáme,“ vyzdvihl starosta Ladislav Chlupáč smysl akce.

Program začne v 16 hodin krátkým úvodním slovem starosty města a zástupce iniciativy Liťák si pomáhá Vratislava Baudlera. Následovat bude vystoupení Sváťova dividla, dětí ze základní umělecké školy, prvorepublikové písně zazní v podání litoměřické skupiny Čtyři tety. Krátkými vzpomínkami na rok 1918 na Litoměřicku vstoupí do programu historik Filip Hrbek. Před 19. hodinou dorazí se státnickým projevem prezident Masaryk. Na závěr uslyšíme státní hymnu z úst litoměřické sopranistky Jany Červinkové.

Tržnice nebude otevřena veřejnosti, vystupující se zde vystřídají v časech jim určených. Akce se uskuteční v souladu s mimořádnými opatřeními nařízenými Vládou ČR.

On-line přenos můžete 28. října od 16 hodin sledovat na:

  • Fcb Srdcem
  • Fcb Litoměřicko 24

PROGRAM (změna vyhrazena, časy jsou pouze orientační):

  • 16:00 úvodní slovo L. Chlupáče a V. Baudlera
  • 16:05 pohádka pro děti – Sváťovo dividlo
  • 16:35 vzpomínka historika Filipa Hrbka na události roku 1918 na Litoměřicku
  • 16:45 Jana Červinková (zpěv), Jiří Knotte (klavír)
  • 17:30 hudební skupina Čtyři tety
  • 18:00 prvorepublikové písně
  • 18:50 slovo prezidenta Masaryka
  • 19.00 státní hymna v podání Jany Červinkové

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru