Obří vánoční trh v Drážďanech je zrušený! Z Ústí do Německa nepojede ani Vánoční kometa
Štrýclmarkt v Drážďanech. Foto: archiv
Co se chystá

Drážďany – Velký vánoční trh v saské metropoli Drážďanech, slavný a Severočechy velmi navštěvovaný Striezelmarkt, je zrušený. Informuje o tom drážďanská radnice. Původně měl trh začít zítra a trvat až do Vánoc.

Po jednáních kancléřky Angely Merkelové a předsedů vlád spolkových států na začátku v minulých dnech je nyní jasné: Letos nebude 586. Striezelmarkt. „I když dosud nebyla přijata žádná konkrétní rozhodnutí, znamená to pro nás, že musíme učinit velmi obtížné rozhodnutí na místní úrovni,“ říká starosta Drážďan Dirk Hilbert. „Jelikož nelze očekávat žádné uvolnění předpisů - naopak - již nemáme reálnou možnost uspořádat Striezelmarkt. Je mi to velmi líto, ale vidím, že částečný lock down ještě nemá účinek, jaký jsme chtěli pro adventní období,“ dodal Hilbert.

Situace v Drážďanech, ale zejména v okolních okresech, neumožňuje žádné další rozhodnutí o konání Štrýclmarktu.

Reagovali už i Češi. V koordinaci s dopravcem DB Regio a v souvislosti s epidemiologickou situací v Sasku bude o víkendu 28. a 29. listopadu odřeknut pár vlaků Os 5276 / 5277 "Vánoční kometa" z Ústí n. L. do Drážďan a zpět. Provoz o dalších adventních víkendech bude předmětem jednání s německou stranou. K jiným změnám v Ústeckém kraji nedochází.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru