Bílka – V srdci Českého středohoří, v Bílce pod Milešovkou na Teplicku se v sobotu 23. září uskuteční již 18. Svatováclavské slavnosti. Vedle tradičního kulturního programu s hudbou a divadlem se tentokrát mohou návštěvníci těšit na jedny z největších místních trhů s výrobky z Českého středohoří.

Budou si zde moci koupit med, sýry, džemy, šperky, víno, plstěné výrobky, mýdla a další. Program akce, kterou tradičně pořádá Spolek přátel Českého středohoří v Bílce pod Milešovkou, začíná ve 14 hodin rozezvučením zvonu místní oceněné kapličky.

Návštěvníci se mohou těšit například na Duchcovský pěvecký sbor, dívčí pěvecký sbor Lada, divadélko Uličník, žáky ZŠ v Žalanech nebo skupinu Sam´s Band. O stopách svatého Václava bude vyprávět historik Martin Krsek. „Návštěvníci se také mohou těšit na trhy místních produktů z Českého středohoří. Ty letošní budou asi vůbec největší v historii,“ uvedl Ivan Nosek, který stál u zrodu tradice Svatováclavských slavností v Bílce.

Pro děti jsou vedle malování na obličej připraveny také hry na čtyřech stanovištích. Akce potrvá zhruba do 17:00, kdy bude následovat opékání buřtů na návsi. Svůj stánek bude mít také CHKO České středohoří.

Slavnosti letos významně podpořila společnost Globus. Mezi další podporovatele patří obec Bořislav a společnosti Lafarge Cement a Lovochemie.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru