Pevnost Terezín opět otevírá své brány, nenechte si ujít skvělou dobovou atmosféru
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Co se chystá

Terezín - Rok se s rokem opět sešel a pevnostní město Terezín otevírá své brány. V sobotu 7. dubna si budou moci malí i velcí návštěvníci během celého dne prohlédnout nejen opravené historické prostory a v nich vytvořené expozice, ale také zažít atmosféru doby, kdy se nosily pohádkové uniformy a třírohé klobouky.

Pěší regiment Gaisruck návštěvníkům předvede vojenský výcvik dle dobových předpisů a zasvětí vás do kasárenského života. Nad opevněním budou burácet výstřely z pevnostních děl, s jejichž obsluhou zájemce seznámí dělostřelci z Feld Artillerie Corps. Muzeum la Grace návštěvníky zasvětí do nástrah mořeplavby v 18. století a představí svou plachetnici, která brázdí moře i oceány.

Po celý den bude možnost se seznámit se starými řemesly. Chybět nebude kovář, košíkář, ale i další původní řemesla. Navíc v 15:00 proběhne křest terezínských mláďátek. To vše na Kavalíru 2. Sapéři zábavnou formou ukáží strasti a slasti života na vojenské strážnici Litoměřické brány, nechají zájemce posedět u stolu s cínovým nádobím a poležet si na slamníku, a že nevíte, jak vypadal záchod v 18. století? Přijďte a zjistíte.

Vědomosti o pevnosti jako takové budou moci návštěvníci načerpat v jejím muzeu v Retranchementu 5 či od průvodce, který za svitu svíček dobových lamp provede labyrintem podzemních chodeb.

Od 10:00 do 16:00 - každou celou hodinu (poslední v 15:00) komentované prohlídky strážnice a podzemních chodeb. Navíc od 17:00 do 19:00 jsou připraveny pohádky z pevnosti. Tak pojďte se vrátit do dětských let a poznávat pohádkové bytosti. Pro děti jsou připraveny hry a soutěže o sladké odměny.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru