Roudnice nabízí seniorům od nového roku plavání a bruslení zdarma
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Nový rok přináší změny na některých roudnických sportovištích. Krytý plavecký bazén a zimní stadion nově nabízejí seniorům nad 70 let vstup zcela zdarma.

Na nově zrekonstruovaném roudnickém krytém plaveckém bazénu byla veřejnosti již v minulém roce přidána volná čtvrthodina na pohodlnější převlečení. Nyní proběhla aktualizace ceníku vstupného. Vzhledem k nárůstu cen energií potřebných k provozu sportoviště, došlo k jeho dílčímu navýšení. Senioři nad 70 let však mohou nově využít volného dvouhodinového jednorázového vstupu. Od zítřka bude nabídka volného vstupu rozšířena i o veřejné bruslení na roudnickém zimním stadionu.

„V minulém roce jsme se, po vyhodnocení připomínek k provozu, rozhodli vyjít veřejnosti vstříc a vstup na bazén prodloužit o čas na převléknutí. Navýšení vstupného mezi sezónami není nic neobvyklého a nemá souvislost s kompenzací tohoto přidaného času. Hlavním důvodem jsou stále narůstající ceny energií. Zimní stadion funguje v odlišném režimu. Do konce školního roku tak prozatím neočekáváme žádné změny v cenách bruslení,“ řekl ředitel Roudnických městských služeb Ing. Martin Chudoba.

Dospělý návštěvník krytého plaveckého bazénu tak nově za hodinový vstup (stále s extra čtvrthodinou na převlečení) zaplatí 74 Kč, děti do 15 let a ZTP 40 Kč. Zlevněná cena 60 Kč pak platí pro studenty do 26 let a seniory do 70 let. Nad touto hranicí již senioři první dvě hodiny neplatí.

„Pro ekonomicky aktivního člověka by se nemělo jednat o zásadní změnu. Některým seniorům nad 70 let by však již zdražení mohlo zasáhnout do rozpočtu. Plavání je jedním z mála sportů přístupných široké veřejnosti, téměř bez ohledu na věk či fyzickou kondici. Proto tímto opatřením chceme především k pohybu motivovat i ty, kteří z finančních důvodů o návštěvě nového bazénu dosud ani neuvažovali,“ řekl starosta Ing. František Padělek.

Plavecký bazén od svého otevření zavedl i několik dílčích změn. Mezi ty nejnovější patří rozšíření nabídky občerstvení nebo masérských služeb.

„Masáže budou v průběhu ledna přesunuty do přední části objektu, mimo prostor určený pro plavce. Na základě zpětné vazby našich návštěvníků je například také v plánu zkrátit čekání mezi cykly vířivky na polovinu,“ informoval o plánovaných změnách Chudoba.

Od pátku budou moci senioři nad 70 let využít volného vstupu i na druhé sportoviště ve správě RMS. Zimní stadion jim nabídne veřejné bruslení taktéž zcela zdarma.

„Sice nepředpokládáme, že bychom mnoho seniorů motivovali přímo k bruslení, dosud však za návštěvu stadionu platili všichni bez rozdílu, ať již ledovou plochu využili, či nikoliv. Některým se tak nabízí alespoň možnost bezplatného doprovodu, či alternativního trávení volného času,“ dodal Padělek.

Aktuální informace o provozu naleznete na webových stránkách zde:

https://www.bazenroudnice.cz

http://www.hcroudnice.com/stadion-led/led

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru