Senioři v pečovatelském domě mají po rekonstrukci antény lepší televizní příjem
Ilustrační foto: Pixabay.com
Litoměřice

Lovosice - V průběhu měsíce ledna byla realizována rekonstrukce původní společné televizní antény (STA) a kabelových rozvodů v obou dvou Domech s pečovatelskou službou v ulici 28. října.

Předmětem zakázky byla modernizace zhruba 50 let staré technologie STA a výměna původních kabelových rozvodů včetně koncových zásuvek pro příjem televizního a rozhlasového systému v jednotlivých bytech.

Nově zřízený systém nyní splňuje požadavky potřebné pro následný příjem pozemního vysílání v systému DVB-T2. Prostřednictvím nainstalované technologie mají senioři možnost příjmu 28 volně dostupných televizních programů a také 9 rozhlasových stanic.

„Může se zdát, že se jedná o malou a téměř zanedbatelnou zakázku v porovnání s velkými investičními akcemi, které jsme v minulosti zrealizovali nebo se je chystáme rozjet, ale já se domnívám, že pro mnoho rezidentů v našich pečovatelských domech se jedná o akci velkého významu. Televize a rozhlas jsou pro dost lidí hlavními informačními kanály a pro seniory to v mnoha případech platí dvojnásob,“ uvedl Vladimír Šuma, místostarosta města.

Veřejnou zakázku na základě výběrového řízení realizovala společnost Elstarcom s.r.o. Město za technologii zaplatilo bezmála 180 000,- Kč včetně DPH.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru