Molo pro lodní dopravu na Osmičce bylo po řádění vandalů opět opraveno
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Nejen majetek města, ale i ostatních subjektů trpí nájezdy vandalů. Tentokrát se terčem stalo molo na Osmičce. Nejen že se velmi často ztrácí záchranný kruh, ale také muselo dojít k opravě zábradlí, výměně všech klíčů a zabezpečení tělesa mola, do kterého vnikly cizí osoby.

V nedávné době muselo nechat Ředitelství vodních cest opravit a zabezpečit molo pro osobní lodní dopravu, které ve městě provozuje. „Největší nebezpečí představovalo možné vniknutí osob do prostoru tělesa mola. Hrozilo, že pokud by zde zůstal uvězněný člověk, nemusel by se dovolat pomoci. Okamžitě jak bylo poškození zjištěno, zajistili jsme nápravu. Došlo také k nejnutnější opravě poškozeného zábradlí a výměně všech klíčů včetně těch od nástěnek,“ uvedl Roman Tlustý z Ředitelství vodních cest.

Podle Tlustého jsou Lovosice jediným městem na jím spravovaném úseku Labe, kde se ředitelství potýká s takovýmito problémy. „Žádné jiné přístavní molo není tak často opravováno jako to v Lovosicích. Pravidelně měníme jízdní řády podle aktuální sezóny, ale nikde nemusíme každý rok kupovat nový záchranný kruh a opravovat či měnit jeho úložný box,“ podotkl Tlustý.

Prostor lesoparku Osmička trpí častým řáděním vandalů, jejich oku neušla grilovací centra, která zde vznikla teprve loni, herní prvky dětského hřiště, fitness soustava a venkovní mobiliář. Například stolek umístěný na přání občanů u pétanque hřiště, byl hned za pár dní po usazení „vyzdoben“ nápisy. Poškozeny a pomalovány jsou také informační cedule broukoviště a vinné stezky.

Osmička v tuto chvíli není monitorována žádným kamerovým systémem. „Podle mého názoru by měl být takovýto krok až hraničním řešením. Lepší by bylo, aby se změnilo obecné chování k veřejnému majetku,“ uvedl Vladimír Šuma, místostarosta města.

Osmička by se měla dočkat rozšíření. V loňském roce bylo v prostoru před restaurací Sauna vysazeno několik desítek stromů a letos dojde k vybudování mlatových cest. V budoucnu by v místě mohla vzniknout další volnočasová aktivita v podobě MultiDisc golfu. Na podzim zde bylo umístěno několik desítek nových laviček.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru