Oddělení lůžek dlouhodobě nemocných bude mít nové koupelny
Foto: Naděžda Křečková
Litoměřice

Litoměřice - Celkem tři koupelny má v plánu do konce druhého čtvrtletí letošního roku modernizovat litoměřická nemocnice na oddělení lůžek dlouhodobě nemocných. Práce na první z nich, která je umístěna v pavilonu F na stanici následné péče, začaly v minulém týdnu. Po dokončení bude následovat koupelna na sousední stanici A.

„Jedná se o koupelny sloužící pro osobní hygienu imobilních pacientů, kteří ji nemohou vykonávat kvůli omezenému přístupu s invalidními vozíky v koupelnách u pokojů,“ vysvětlil vedoucí oddělení rozvoje Miroslav Janošík a upřesnil, že nově budované koupelny budou plně přizpůsobené potřebám těchto pacientů a také pro práci ošetřujícího personálu. „Původní nevyhovující vany byly vybourány a v nyní dostatečně velkém vzniklém prostoru bude vybudováno stanoviště, kam bude možné s pacientem zajet na sprchovacích křeslech nebo lůžcích. Rovněž umyvadla budou splňovat všechny nároky pro osoby na vozíku,“ ujistil.

0703koupelny2

Foto: Naděžda Křečková

Práce na nové koupelně jedné ze stanic byly zahájeny vybouráním stávajícího vybavení včetně obkladů a podlahy. V prostoru budou osazeny nové rozvody vody a odpadů, budou zde instalovány nové obklady a na vyspádovanou podlahu přijde nová dlažba. Nové bude samozřejmě i vnitřní vybavení sanitární keramikou.

Náklady na jednu novou koupelnu, která by měla dle plánu vzniknout do tří týdnů od zahájení prací, se pohybují přibližně ve výši 300 tisíc korun. Na tuto investici nemocnice použije prostředky ze sponzorských darů pacientů. V blízké budoucnosti je na dvou stanicích oddělení LDN umístěných v pavilonech G a E plánováno také vybudování WC pro vozíčkáře.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru