OBRAZEM: Dopravní policisté se zaměřili na bezpečnost motorkářů
Policisté při kontrole motorkářů v Úštěku. Foto: Oldřich Hájek
Litoměřice

Úštěk - Na bezpečnost motorkářů se zaměřili policisté krajské dopravní služby. Řidiče motocyklů zastavovali minulý pátek na stanovišti v Úštěku na Litoměřicku. Dopravně preventivní akce se zúčastnil také koordinátor BESIP pro Ústecký kraj Jan Pechout.

Policisté a zástupce BESIP v průběhu komunikace s kontrolovanými kladli důraz na správné vybavení a na viditelnost. "Všichni zastavení řidiči si mohli vyzkoušet své znalosti z provozu na silnicích a většina z nich souhlasila s vyplněním dopravního testu. Během akce policisté a zástupce BESIP řidičům motorek rozdávali reflexní materiál, pásky a kšandy. Mnozí z kontrolovaných prezenty hned využili a z místa odjížděli „lépe viditelní“," uvedla krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

V síti kontrol uvízlo také několik osobních automobilů. I na osádku osobáků bylo pamatováno. Reflexní prvky dostávali dospělí i malí cestující. Na řidiče čekal dobrovolný dopravní test.

Celkem bylo zastaveno 34 vozidel, z toho 22 motorek. Během kontrol policisté nezjistili žádné závažnější pochybení.

Proč mít reflexní prvky?

Být viděn je jedním z důležitých faktorů při pohybu a jízdě na silnicích. Podstatně se tak snižuje riziko, že účastník bude přehlédnut a dojde k nehodě. Nehody s účastí motocyklistů mívají často závažné důsledky. "Řidič motorky má oproti osádce auta minimum ochranných prvků, proto je velmi důležité dbát i na správné vybavení a viditelnost," připomíná mluvčí policistů.

Fotogalerie

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru