Město spustilo projekt strategie Chytré Roudnice
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Letošní březen přinesl zahájení dvouleté realizace projektu zvýšení kvality strategického řízení města, a to prostřednictvím zavedení konceptu smart city a tvorby dalších sektorových dokumentů, jejich implementace a dalšího otevření se úřadu komunikaci s veřejností prostřednictvím nových webových stránek. Významnou součástí projektu je i vzdělávání zaměstnanců úřadu v oblasti kompetencí nezbytných pro dlouhodobě kvalitní výkon veřejné správy.

Město Roudnice nad Labem uspělo v žádosti o finanční dotaci z Operačního programu Zaměstnanost, výzva pro územní samosprávné celky (obce, kraje a sdružení a asociace ÚSC) 03_17_080 - Posílení strategického řízení města Roudnice nad Labem, reg.č. CZ.03.4.74/0.0/0.0/17_080/0009997.

Získalo tak více než 7 milionů Kč, které využije zejména k posílení kvality výkonu veřejnosprávních činností a také ke zvýšení kvality života obyvatel města za pomoci využití strategického plánování, moderních informačních a komunikačních technologií, jejichž aplikace je základní složkou konceptu Smart City.

Hlavním strategickým dokumentem je tzv. Chytrá Roudnice nad Labem 2030. Jeho součástí budou podkladové dokumenty Pasport nemovitostí města a Koncepce obnovy veřejného osvětlení. Mezi další dokumenty pak patří Koncepce organizace a zklidnění dopravy ve městě Roudnice nad Labem – dopravním systém a Plán rozvoje města Roudnice nad Labem na období 2020-2025. V neposlední řadě proběhne investice do realizace nových městských webových stránek s portálem občana, kde kromě těchto dokumentů naleznete vše, na co jste zvyklí, avšak v novém, moderním a přehlednějším zpracování.

Na projektu se společně s manažerem strategie Chytrá Roudnice 2030 podílí i odborný garant zpracování této strategie - expert z akademické sféry, působící na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Finální dokumenty a v nich obsažené aktivity mají přispívat k postupnému zavádění principů smart city do chodu nejen městského úřadu, ale i celého města. Dalším přirozeným krokem je tak jejich následná implementace. S jednotlivými součástmi a kroky projektu se již brzy seznámíte na stránkách Roudnických novin i prostřednictvím dalších informačních kanálů Města Roudnice nad Labem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru