Těšte se na víkend! Meteorologické léto začne zhurta, rtuť teploměru zamíří ke 30 stupňům!
Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Ústecký kraj - Ve čtvrtek vládlo teplotním tabulkám Mostecko – jak v 16:00, tak také v 17:00 byla nejvyšší teplota naměřena právě na Mostecku. V prvním případě činila 21,6 °C, ve druhém 21,8 °C. Pro zajímavost ještě budiž řečeno, že v čase 19:00 dělaly svému jménu čest Teplice, které hlásily 21,2 °C. Druhé místo obsadilo Ústí nad Labem (21,0 °C), třetí Žatec (20,9 °C) a čtvrté Most (20,8 °C).

To by k úvodu stačilo. Nyní se pojďme věnovat tomu hlavnímu – co lze čekat o víkendu?

V pátek 31. května skončí meteorologické jaro, tak jako každý rok. Přestože byl čtvrteční den zalitý sluncem, ten páteční nebude. Prst viny bude tentokrát směřovat na soudruhy z NDR, přesněji na nevýraznou teplou frontu, která ve čtvrtek postupovala přes území našich západních sousedů a která se do mosteckého nebe začala vkrádat při západu slunce. Sečteno a podtrženo, konec pracovního týdne doprovodí oblačná, později až polojasná obloha, přičemž odpoledne by se mohla objevit nějaká přeháňka anebo bouřka. Nejvyšší odpolední teploty okolo 20 až 24 °C.

Sobota 1. června, Mezinárodní den dětí a první den klimatického léta, se vskutku ponese ve znamení letního počasí. Tedy, s bezmezným modrým oceánem nad hlavami úplně počítat nelze, vypadá to na vesměs polojasno s relativně velkými šancemi na přeháňku/bouřku, nicméně rtuti v teploměrech polezou vysoko. Nejvyšší odpolední teploty se totiž budou pohybovat okolo 23 až 27 °C. Ráno v minimu nabídne plus minus 13 až 9 °C.

V neděli 2. června bude jasno až skoro jasno, jen v odpoledních hodinách přechodně až polojasno, beze srážek. Nejvyšší odpolední teploty okolo 24 až 28 °C, čili teoreticky by mohla padnout první třicítka letošního roku. Ráno v minimu kolem 14 až 10 °C.

Aktuální předpověď na pondělí 3. června uvádí: Jasno až skoro jasno, příp. na chvíli až polojasno, beze srážek. Nejvyšší odpolední teploty okolo 24 až 28 °C, ráno v minimu kolem 14 až 10 °C.

(soj)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru